Ενισχύονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα

Ανακάμπτουν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, που βρέθηκαν χθες σε δίνη πιέσεων, όταν φάνηκε ότι το Eurogroup δεν πρόκειται να δώσει  το πράσινο φως για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ και ότι δεν κλείνει η εκκρεμότητα με  τον νέο νόμο Κατσέλη.

 

Η αντίδραση της αγοράς ήταν υπερβολική, δεδομένου ότι η Ελλάδα όχι μόνον δεν έχει ανάγκη αυτή τη δόση, αλλά διαθέτει «μαξιλάρι ρευστότητας» που καλύπτει και μελλοντικές υποχρεώσεις της.

 

Η στρέβλωση αποκαθίσταται σήμερα και οι τιμές των ελληνικών κρατικών χρεογράφων κινούνται ανοδικά (οι αποδόσεις τους υποχωρούν), πηγαίνοντας μάλιστα κόντρα στην τάση των ευρωπαϊκών.

 

Η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί κατά 9 μονάδες βάσης, στο 2,74%. Σε μεγάλο εύρος διακύμανσης έχει κινηθεί το νέο 10ετές, που άρχισε σήμερα η διαπραγμάτευσή του. Αυτή την ώρα η απόδοσή του διαμορφώνεται σε 3,88%, υποχωρώντας περίπου 6,5 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο.

 

Επισημαίνεται ότι χθες τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα βρέθηκαν σε δίνη πιέσεων και η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε κατά 15 μ.β. κλείνοντας στο 3,95%.

 

Σήμερα πήγε μέχρι 3,98% και στη συνέχεια  αποκλιμακώνεται σταδιακά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκαμψη των ελληνικών τίτλων συντελείται κόντρα στην γενικότερη τάση των ευρωπαϊκών: Τα γερμανικά και των άλλων χωρών του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης πιέζονται σήμερα και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν κατά 1,8-3 μ.β.

 

Οριακά ενισχύονται τα ιταλικά και τα πορτογαλικά.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.