Με νέο όνομα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το λογότυπο «ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία» θα κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές το σχήμα που θα συμπράξει εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

 

Όπως ανακοινώθηκε, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν και οι πρώτες 16 υποψηφιότητες.

 

Σήμερα θα γίνει "η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων, καθώς και των προσωπικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας στις ευρωεκλογές". Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και συνολικά η εκστρατεία να σηματοδοτηθεί από το λογότυπο "ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία"

 

Η σημερινή σύσκεψη θα δρομολογήσει την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, που θα γίνει στις 27 Μαρτίου, με στόχο να συγκροτηθεί οργανωτικά: να αναδείξει δηλαδή συντονιστικό κέντρο, να διαμορφώσει την εκλογική διακήρυξη, να οργανώσει τις εκδηλώσεις-περιοδείες και να καταλήξει στην τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

 

Άγνωστό παραμένει αν αυτό το σχήμα θα «κατέβει» και στις εθνικές εκλογές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το (εθνικό) ψηφοδέλτιο θα υπογράφεται μόνο ως «ΣΥΡΙΖΑ», καθώς ο εκλογικός νόμος δεν επιτρέπει τον εκλογικό συνασπισμό κομμάτων.

 

Η νέα ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίνεται στα ευρύτερα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για επανατοποθέτηση του κυβερνώντος κόμματος στον πολιτικό χάρτη, ήτοι, την "μετακόμιση" του ΣΥΡΙΖΑ απο τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, στον χώρο της κεντροαριστεράς.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.