Όχι από ΚΑΣ σε 9όροφο κτίριο στο Κουκάκι λόγω Ακρόπολης

Μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, που προκάλεσε η πληροφορία ότι η ανέγερση πολυώροφων κτιρίων στην περιοχή γύρω από τον ιερό βράχο ενδέχεται να μετατρέψει σε «προνόμιο για ολίγους» την ελεύθερη οπτική πρόσβαση στον Παρθενώνα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προχώρησε με ομόφωνη απόφαση στην ανάκληση της απόφασης που είχε πάρει στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σχετικά με αίτημα για την ανέγερση νέου εννιαόροφου κτiρίου (με τρία υπόγεια και δώμα με πέργκολα και ασκεπή πισίνα) σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι.

 

Συγκεκριμένα, η γνωμοδότηση ελήφθη μετά την αυτοψία της ολομέλειας του ΚΑΣ, που διενεργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στο οικόπεδο, κατά την οποία, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο (ύψους περίπου 32 μ.), θα προκαλέσει, μεταξύ άλλων, οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης, ενώ δεν θα δένει αρμονικά στο ευρύτερο δομημένο περιβάλλον.

 

Παράλληλα, σημειώθηκε πως εκτός από ένα κτίριο που κτίστηκε το 1989 επί της οδού Τ. Καρατάση, το εν λόγω κτίριο θα έχει το μεγαλύτερο ύψος σε σχέση με τις όμορες οικοδομές.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.