Υπό πίεση η στερλίνα

Μετά το δυναμικό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, η στερλίνα αντέδρασε ήπια στην απόφαση των Βρετανών βουλευτών να ζητήσουν καθυστέρηση την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η στερλίνα ήταν υπό πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι. Μετά την ψηφοφορία, ανέκτησε μικρό μέρος του χαμένου εδάφους, αν και παρέμεινε κάτω από το όριο του 1,33 έναντι του δολαρίου.

 

Οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματά τους ότι η στερλίνα θα αποδυναμωθεί περισσότερο. Η λογική: Η Βρετανία δεν φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία για το Brexit και η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη προς τη στερλίνα, που ήδη εμφανίζει τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα μεταξύ των νομισμάτων από τις χώρες του G10 φέτος, όπως επισημαίνει στο Βloomberg η Τζίγκβι Παν, στρατηγική αναλύτρια στην IG Asia.

 

Η στερλίνα έχει ανακάμψει σχεδόν 4% φέτος, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων του G10, εν μέσω προσδοκιών ότι τελικά θα αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η στερλίνα ενισχύθηκε έως και 2%, μετά την ψηφοφορία του βρετανικού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

 

 

 


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.