Υπό πίεση η στερλίνα

Μετά το δυναμικό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, η στερλίνα αντέδρασε ήπια στην απόφαση των Βρετανών βουλευτών να ζητήσουν καθυστέρηση την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η στερλίνα ήταν υπό πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι. Μετά την ψηφοφορία, ανέκτησε μικρό μέρος του χαμένου εδάφους, αν και παρέμεινε κάτω από το όριο του 1,33 έναντι του δολαρίου.

 

Οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματά τους ότι η στερλίνα θα αποδυναμωθεί περισσότερο. Η λογική: Η Βρετανία δεν φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία για το Brexit και η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη προς τη στερλίνα, που ήδη εμφανίζει τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα μεταξύ των νομισμάτων από τις χώρες του G10 φέτος, όπως επισημαίνει στο Βloomberg η Τζίγκβι Παν, στρατηγική αναλύτρια στην IG Asia.

 

Η στερλίνα έχει ανακάμψει σχεδόν 4% φέτος, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων του G10, εν μέσω προσδοκιών ότι τελικά θα αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η στερλίνα ενισχύθηκε έως και 2%, μετά την ψηφοφορία του βρετανικού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.