Υπό πίεση η στερλίνα

Μετά το δυναμικό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, η στερλίνα αντέδρασε ήπια στην απόφαση των Βρετανών βουλευτών να ζητήσουν καθυστέρηση την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Η στερλίνα ήταν υπό πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το πρόσφατο ράλι. Μετά την ψηφοφορία, ανέκτησε μικρό μέρος του χαμένου εδάφους, αν και παρέμεινε κάτω από το όριο του 1,33 έναντι του δολαρίου.

 

Οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματά τους ότι η στερλίνα θα αποδυναμωθεί περισσότερο. Η λογική: Η Βρετανία δεν φαίνεται να καταλήγει σε συμφωνία για το Brexit και η αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη προς τη στερλίνα, που ήδη εμφανίζει τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα μεταξύ των νομισμάτων από τις χώρες του G10 φέτος, όπως επισημαίνει στο Βloomberg η Τζίγκβι Παν, στρατηγική αναλύτρια στην IG Asia.

 

Η στερλίνα έχει ανακάμψει σχεδόν 4% φέτος, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων του G10, εν μέσω προσδοκιών ότι τελικά θα αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit. Στην προηγούμενη συνεδρίαση η στερλίνα ενισχύθηκε έως και 2%, μετά την ψηφοφορία του βρετανικού Κοινοβουλίου, απορρίπτοντας μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την άβυσσο

Racing Post: Οι ελληνικές ιπποδρομίες επιστρέφουν από την…

Στη δυναμική παρουσία Ελλήνων επενδυτών στο Newmarket και το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν ...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Αθλητικά

Ανακοίνωσε Τζέικομπ Γουάιλι ο Παναθηναϊκός

Ανακοίνωσε Τζέικομπ Γουάιλι ο Παναθηναϊκός

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Τζέικομπ Γουάιλι.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.