Καφεκοπτεία Λουμίδη: Χρονιά-σταθμός το 2019

100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας συμπληρώνουν φέτος τα "Καφεκοπτεία Λουμίδη", και στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουν νέα προϊόντα που θα εμπλουτίσουν το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο αλλά και πλούσιες προσφορές.

 

Όπως ανέφεραν στελέχη της επιχείρησης σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, «η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό στην ιστορία της εταιρείας. Τα "Καφεκοπτεία Λουμίδη" γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους και αποτελούν μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με αδιάλειπτη και επιτυχημένη πορεία ενός αιώνα στην αγορά του καφέ» και πρόσθεσαν ότι «η εταιρεία στην κρίση συνεχίζει απτόητη τη πορεία ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά».

 

«Η ομόνοια και η προσήλωση στις αξίες και στις αρχές των ιδρυτών της οικογενειακής μας επιχείρησης είναι το μυστικό για την επιβίωσή μας όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο Ιάσων Λουμίδης, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, τρίτη γενιά της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης και συνέχισε: «Αυτό είναι και σήμερα το μυστικό της επιτυχίας μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά».

 

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων το οποίο σήμερα αριθμεί έντεκα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ωστόσο θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί το κατάλληλο σημείο και ο κατάλληλος συνεργάτης εφόσον πρόκειται για συνεργασία με τη μορφή δικαιόχρηση, διευκρίνισε ο κ. Λουμίδης. «Προχωράμε με αργά αλλά σταθερά βήματα» σημείωσε ο κ. Λουμίδης και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια παρά την αύξηση του ειδικού φόρου του καφέ η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών της».

 

Οσον αφορά στην πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων ο τζίρος το 2018 ανήλθε στα 6,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των περίπου 150.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Η πίεση στα κέρδη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ειδικού φόρου που υπεβλήθη στα προϊόντα καφέ, στις αρχές του 2017.

 

Σημειώνεται ότι τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Καστοριά,& Χαλκίδα. Η εταιρεία έχει 700 κωδικούς που πέραν του καφέ αφορούν σε καραμέλες, γλυκίσματα, σοκολατοειδή κ.ά ενώ το 60 % του τζίρου αφορά σε πώληση χονδρικής και το 40% σε πώληση λιανικής.

 

Η ιστορία των "Καφεκοπτείων Λουμίδη" ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης, άφησαν πίσω την γενέτειρα τους, την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχήςστην ελληνική αγορά, καφέ . Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.

 

Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου Retail καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και του δικτύου Χονδρικής πώλησης (B2C & B2B). Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ.


protoselida

World Business

Microsoft: Οριακή άνοδος της μετοχής της

Microsoft: Οριακή άνοδος της μετοχής της

Aύξηση κατά 14% σημείωσαν τα έσοδα της Microsoft για το τρίτο τρίμηνο του 2019, έναντι...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα για την επέτειο γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα για την επέτειο γέννησης…

Τη συμπλήρωση 94 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, στις 23 Οκτωβρίου 1925 θυμάται...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Αλγόριθμος AI υπολογίζει το πλήθος των διαδηλώσεων

Αλγόριθμος AI υπολογίζει το πλήθος των διαδηλώσεων

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των "αιώνιων" αντιπαραθέσεων μεταξύ αστυνομίας και...

Περιβάλλον

Προχωρά ο σχεδιασμός εθνικής στρατηγική για το ποδήλατο

Προχωρά ο σχεδιασμός εθνικής στρατηγική για το ποδήλατο

Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι συμπεριλαμβάνονται στους εννέα βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής, που έχει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.