Παππάς: Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Η ψηφιακή στρατηγική που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος, οι εφαρμογές έξυπνων πόλεων που προωθούν οι δύο χώρες, η ανάπτυξη δικτύων 5G, καθώς και η συνεργασία στον τομέα του Διαστήματος, ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς με την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

 

Ο Νίκος Παππάς και η Βασιλική Αναστασιάδου είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της συνεργασίας των δύο Υπουργείων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στη Λευκωσία τον περασμένο Νοέμβριο, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, που υλοποιούνται στη χώρα μας από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής.

 

Παρουσιάστηκαν, ακόμα, το έργο της Έξυπνης Στάθμευσης, που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα πιλοτικά -σε πρώτη φάση- για 20.000 θέσεις στάθμευσης, η δημιουργία διαδραστικής πύλης για τον Τουρισμό με την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κ.ά.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Βασιλική Αναστασιάδου είναι στενή και ουσιαστική. Εργαζόμαστε εντατικά για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε έργα που θα εξελίξουν τις δυο χώρες στη νέα ψηφιακή εποχή. Ελλάδα και Κύπρος ενισχύουν τους δεσμούς τους και στον ψηφιακό τομέα, εργάζονται για την ευημερία των κοινωνιών τους».

 

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου, τόνισε: «Με τον Υπουργό Νίκο Παππά συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, τα θέματα που αφορούν τα δίκτυα 5g και τις τεχνολογίες νέας γενιάς. Αποφασίσαμε την περαιτέρω συνεργασία στην προώθηση των κοινών δραστηριοτήτων σε ότι αφορά την ψηφιακή γεωργία, τον ψηφιακό τουρισμό, τις έξυπνες πόλεις και την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σύντομα τον αναμένουμε στην Κύπρο για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας».

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από μέρους του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Μελαχρινός, ενώ από την πλευρά της Κύπρου, μετείχαν η προϊσταμένη του Γραφείου της Υπουργού, Νίκη Σανταμά, και ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωάννης Αδάμου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Ξεκίνησε η εποχή Αναστασίου στον Ατρόμητο

Η εποχή του Γιάννη Αναστασίου στον Ατρόμητο ξεκίνησε σήμερα (24/5) το απόγευμα, με την επίσημη...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.