Intralot: Υποβάθμιση από Standard & Poor's

Σε «CCC+» -από «Β-»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot η Standard & Poor’s Global Ratings (ακολουθώντας ανάλογη κίνηση των υπόλοιπων αμερικανικών οίκων), διατηρώντας, μάλιστα, τις αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).

 

Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται για την απόφασή του τη ρευστότητα της εταιρείας, όπως και την απώλεια των συμβολαίων στην τουρκική αγορά, που αντιπροσωπεύει το 10% των EBITDA του ομίλου.

 

Ο οίκος αναμένει περαιτέρω αύξηση της μόχλευσης (ως προς EBITDA) σε 8,5x-9,0x μέχρι το τέλος του 2019, ενώ σημειώνει ότι η συρρίκνωση θα έρθει μόνο από το 2020-2021. Επίσης, αναμένει αρνητικές ταμειακές ροές τα επόμενα τρία χρόνια.

 

«Αυτό αντικατοπτρίζει την κακή παραγωγή ταμειακών ροών, τις σημαντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις πληρωμές μερισμάτων προς τις μειονότητες.

 

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις μας, αναμένουμε ότι το ενοποιημένο EBITDA να μειωθεί στα περίπου €105 εκατ. το 2019, από περίπου €140 εκατ. - €145 εκατ. το 2018 (συμπεριλαμβανομένης της Azerinteltek).

 

Αυτό οφείλεται κυρίως στον αποκλεισμό των δραστηριοτήτων της Inteltek στην Τουρκία, καθώς και στην επιχείρηση Azerinteltek στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Εκτιμούμε, επίσης, ότι η ρευστότητα θα μπορούσε να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις τους επόμενους 12 μήνες, σχολιάζει ο οίκος, συμπληρώνοντας ότι τα μετρητά της Intralot στον ισολογισμό και τα κεφάλαια από λειτουργίες (FFO) θα καλύψουν μόνο τις λειτουργίες, τα κεφάλαια και τα μερίσματα της μειοψηφίας κατά τους επόμενους 12 μήνες.

 

Η Intralot έχει δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με τη Nomura να λήγει στις 31 Μαρτίου 2019, με ήδη υπάρχουσα σύμβαση δανεισμού 3,75x. 
Εάν αυτή η συμφωνία δεν επαναδιαπραγματευθεί, δεν θα είναι σε θέση να την αναχρηματοδοτήσει και ως εκ τούτου το δάνειο θα καταβληθεί με μετρητά στον ισολογισμό.

 

Οι δύο διμερείς διευκολύνσεις, που ανέρχονται σε 70 εκατ. ευρώ, δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμες δεδομένου ότι έχει ξεπεραστεί η ισχύς της σύμβασης 4,75x.

 

«Κατά την άποψή μας, η δραστηριότητα της Intralot παραμένει περιορισμένη λόγω της σημαντικής έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές (όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και η Αργεντινή), τις πιθανές σημαντικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τον υψηλό ρυθμιστικό και φορολογικό κίνδυνο στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι περιορισμοί αυτοί αντισταθμίζονται κάπως από την ισχυρή θέση της Intralot μεταξύ κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων».

 

 

 


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.