Deal News Online

undefined

Οι έξι υποψήφιοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Ικανοποιημένοι η ΔΕΗ από την αύξηση των μνηστήρων

 

Εξι μνηστήρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα (τις δύο μονάδες της Μεγαλόπολης και τη μονάδα Μελίτη Ι μαζί με την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ), σύμφωνα με τη ΔΕΗ που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Ικανοποιημένη η ΔΕΗ για τον αυξημένο αριθμό των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκφράζει την προσδοκία της ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης.

 

Το «παρών» έδωσαν όπως ήταν αναμενόμενο οι παίκτες που υπέβαλλαν προσφορά και στον πρώτο διαγωνισμό με τους Τσέχους της Seven Energy να κατεβαίνουν ξεχωριστά και όχι σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ- Τέρνα όπως στον πρώτο διαγωνισμό.

 

Εκτός όμως του Μυτιληναίου, της SEV.EN Energy και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν άλλοι τρεις: η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ο όμιλος Κοπελούζου (σε κοινοπραξία) αλλά και η κινεζική ιδιωτική εταιρεία China Western Power Industrial Co LTD, που αποτέλεσε την έκπληξη.

 

Προφανώς η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα των επαφών του επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, με «νέους δυνητικούς επενδυτές, με έγκριτους επενδυτές από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα οι οποίοι εξετάζουν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό».

 

Βεβαίως, η σημερινή συμμετοχή δεν είναι δεσμευτική και δεν κρίνεται από αυτήν η επιτυχία του διαγωνισμού, καθώς παραμένουν ανοιχτά διάφορα θέματα, με σημαντικότερο την αναθεώρηση της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετόχων (SPA). Το SPA θα συνδιαμορφωθεί από τη ΔΕΗ και τους επενδυτές, μετά από διαπραγματεύσεις, με στόχο το τελικό κείμενο να έχει κλείσει έως τα μέσα Μαΐου.

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ


«Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικής επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγεται βάσει του αρ. 3Α Ν. 4533/2018.

 

Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν, σύμφωνα με την από 08.03.2019 Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών, τα ακόλουθα έξι (6) Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά):

 

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

 

2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD

 

3. SEV.EN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (CONSORTIUM)

 

4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

 

5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης».


protoselida

Media

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Αγάθωνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών…

Πέθανε, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης. Σύμφωνα με...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.