Κόσμος

Ερντογάν: «Όποιος πάει να μας διώξει από την Κωνσταντινούπολη θα φύγει με φέρετρο»

Nέο παραλήρημα

 

Ένα 24ωρο μετά το εθνικιστικό παραλήρημα σε προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη , που όπως είπε«έριξε στη θάλασσα τους γκιαούρηδες»,  ο Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε με νέες προκλήσεις.

 

Απαντώντας στα όσα έγραψε περί Κωνσταντινούπολης στο μανιφέστο του ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε με αφορμή και τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη νίκη των Τούρκων επί των συμμάχων στην εκστρατεία των Δαρδανελλίων: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια.

 

Οι παππούδες σας γύρισαν πίσω με φέρετρα. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν, μην έχετε καμία αμφιβολία.»

 

Ενώ συνέχισε τις εθνικιστικές κορώνες με το βλέμμα στραμμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο: «Προσπαθούν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζοντας την υπομονή μας . Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», είπε ο Ερντογάν.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή