Ξεβράστηκε φάλαινα με 40 κιλά πλαστικό εντός της

Μια νεαρή φάλαινα που ξεβράστηκε στις Φιλιππίνες πέθανε από «γαστρικό σοκ» αφού είχε καταπιεί 40 κιλά πλαστικών σακουλών.

Θαλάσσιοι βιολόγοι και εθελοντές από το Μουσείο D' Bone Collector στην πόλη Νταβάο, στο Φιλιππινέζικο νησί Μιντανάο, ανακάλυψαν σοκαρισμένοι τη βίαιη αιτία θανάτου της νεαρής φάλαινας, που ξεβράστηκε στην ξηρά το Σάββατο.

 

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, το μουσείο ανέφερε ότι ανακάλυψε "40 κιλά πλαστικών σακουλών, συμπεριλαμβανομένων 16 σάκων ρυζιού. 4 τσάντες στυλ μπανάνας και πολλές τσάντες αγορών" στο στομάχι της φάλαινας μετά τη διενέργεια αυτοψίας.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται νεκρή φάλαινα λόγω πλαστικών. Ο υδροβιολόγος Ντάρελ Μπλάτσλεϊ, εκ των ιδιοκτητών του μουσείου, αναφέρει ότι την τελευταία δεκαετία από τις νεκρές φάλαινες και δελφίνια που έχει εξτάσει, διαπιστώθηκε ότι 57 εξ' αυτών είχαν πεθάνει λόγω της συγκέντρωσης σκουπιδιών και πλαστικών στα στομάχια τους. Τον περασμένο Ιούνιο, μια φάλαινα πέθανε στην Ταϊλάνδη μετά την κατάποση 80 πλαστικών σακουλών.

Παρ' όλα αυτά τώρα, πρόκειται για "το περισσότερο πλαστικό που έχουμε δει ποτέ σε μια φάλαινα". Εικόνες από την αυτοψία έδειξαν ατελείωτες σωρούς σκουπιδιών να βγαίνουν από το εσωτερικό του ζώου, το οποίο φέρεται να έχει πεθάνει από το «γαστρικό σοκ» μετά την κατάποση του πλαστικού.

 

«Είναι αηδιαστικό. Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον όλων όσοι συνεχίζουν να μεταχειρίζονται τους ωκεανούς σαν να είναι σκουπιδοτενεκέδες», προσθέτει το μουσείο στην ίδια ανακοίνωση.

 

Το πρόβλημα της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με έκθεση του 2017 της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας, η Κινα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ ρίχνουν στον ωκεανό περισσότερα πλαστικά από όσα ρίχνει ο υπόλοιπος πλανήτης.

 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, ήρθε λίγες μέρες μετά από μια έκθεση για την βρεταννική κυβέρνηση που αποκάλυψε ότι το επίπεδο του πλαστικού στον ωκεανό θα μπορούσε να τριπλασιαστεί σε μια δεκαετία αν δεν ληφθούν μέτρα για να περιοριστούν τα απορρίματα.

Τ


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Τεχνολογία

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Για μια νέα μορφή απάτης, που εμφανίσθηκε το τελευταίο χρόνικό διάστημα ειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών...

Υγεία & Διατροφή

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί  κατά του ντόπινγκ

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα…

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί και κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό....

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.