«Απογειώθηκαν» τα κέρδη της Fraport Greece

Την καταγραφή νέων ρεκόρ στο επίπεδο εσόδων και κερδών κατέγραψε η Fraport AG, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία.

 

Με την υποστήριξη της ισχυρής επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης αλλά και στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται παγκοσμίως, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 18,5% σε σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ.

 

Τα προσαρμοσμένα έσοδα σε κεφαλαιακές απαιτήσεις για τη λήψη μέτρων επέκτασης στις εταιρείες του διεθνούς ομίλου, σημείωσαν αύξηση κατά 7,8% και διαμορφώθηκαν πάνω από 3,1 δισ. ευρώ.

 

Περίπου τα 2/3 της αύξησης αυτής μπορεί να αποδοθούν στο διεθνές χαρτοφυλάκιο της Fraport – με τα αεροδρόμια της Βραζιλίας και, κυρίως, της Ελλάδας, να έχουν σημαντική συνεισφορά. Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές της σε Fortaleza και Porto Alegre συνεισέφεραν με 90,9 εκατ. ευρώ, ενώ της Ελλάδας συνεισέφερε με 53,2 εκατ. ευρώ.

 

Ως γνωστόν, η γερμανική Fraport διαχειρίζεται 14 από τα σημαντικότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μέσω της θυγατρικής της Fraport Greece στην οποία ελέγχει το 73,4%.

 

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Fraport A.G για το σύνολο του 2018, τα έσοδα από τα 14 ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τα 414,8 εκατ. ευρώ έναντι 234,9 εκατ. ευρώ το 2017, με το τελευταίο ποσό ωστόσο να αφορά σε εννεάμηνη χρήση, δεδομένου ότι ο γερμανικός όμιλος πήρε τον έλεγχο των περιφερειακών αεροδρομίων τον περασμένο Απρίλιο.

 

Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά σχεδόν 9% στα 29,9 εκατ. επιβάτες.

 

Η Ελλάδα αποδείχθηκε εξαιρετικά κερδοφόρα για τις διεθνείς δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου το 2018. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως, ενώ κατέγραφε αύξηση εσόδων 76,6% στην Ελλάδα (σ.σ. πάντα με δεδομένο ότι η σύγκριση αφορά σε 9μηνη περίοδο το 2017), στις ΗΠΑ (Fraport USA) μειώθηκαν 5,7% ενώ αυξήθηκαν με σημαντικά χαμηλότερους ρυθμούς σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται: +11% στη Σλοβενία (Fraport Sloveniya), + 10% στο αεροδρόμιο της Λίμα (Περού), + 9,6% στα αεροδρόμια Βάρνας και Μπουργκάς της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία (Fraport Twin Star Airport Management A.D), +24,2% στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (Τουρκία), +6,1% από τη συμμετοχή της στο αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία (Thalita Trading Ltd) και +7% από τη συμμετοχή της στο αεροδρόμιο Xi'an της Κίνας (Xi'an Xianyang International Airport Ltd).

 

Το 2018, η Fraport Greece είδε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να αυξάνονται κατά 25% καθώς έφθασαν τα 146,8 εκατ. ευρώ το 2018. Παράλληλα τα κέρδη προ φόρων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε 101,3 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 84,9 εκατ. ευρώ το 2017. Τα καθαρά αποτελέσματα το 2018 ήταν σε 1,8 εκατ. ευρώ.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.