Επιχειρήσεις

Ikea σε minimal λογική για να «κατακτηθεί» η περιφέρεια

Κίνηση ΜΑΤ από τον Όμιλο Fourli

 

Η ΙΚΕΑ πλέον αλλάζει τα καταστήματα της από εδώ και στο εξής,  καθιστώντας μια πιο «minimal» φιλοσοφία  «φεύγοντας» από το πολυδαίδαλο στυλ .

 

Θα ανοίξει μικρά IKEA (μικρά σε σχέση με τα υφιστάμενα πάντα) τα οποία θα ΄χουν μέγεθος από 5.000 τ.μ έως 10.000 τ.μ.

 

Για να αντιληφθεί κάποιος το μεγεθος της διαφοράς ένα τυπικό κατάστημα ΙΚΕΑ έχει σήμερα έκταση από 25.000 τ.μ. και πάνω.

 

Και σε άλλες πόλεις

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν τόσο στα κέντρα των μεγάλων πόλεων όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις στην περιφέρεια που η κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου ΙΚΕΑ όπως είναι σήμερα, καθίσταται ασύμφορη.

 

ΙΚΕΑ pick up points

 

Ο  όμιλος Fourlis ετοιμάζει μέσα στο 2019 δύο νέα ΙΚΕΑ pick up points, σε Καλαμάτα και Λεμεσσό.

 

Μία σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο είναι η δρομολόγηση της ίδρυσης θυγατρικής ΑΕΕΑΠ μέχρι το Σεπτέμβριο, σε συνεργασία πιθανώς και με άλλους επενδυτές.

 

Με ορμητήριο τις αποθήκες logistics


Στόχος της κίνησης αυτής είναι να εκμεταλλευτεί ο όμιλος τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της που λειτουργεί ως καταστήματα λιανικής αλλά και τα κτίρια που χρησιμοποιεί ως αποθήκες Logistics τα οποία έχουν συνολική αξία 170 εκατ. ευρώ.

 

Επίσης η Fourlis έχει στα σχέδια της για το 2019 να ανοίξει 7 νέα καταστήματα Intersport και Athletes Foot συνολικά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο όμιλος κατάφερε πέρυσι να αυξήσει το τζίρο της κατά 3,3% στα 448,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη EBITDA 44,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 14,3 εκατ. ευρώ.

 

 


επιστροφή στην αρχή