Ακαδημαϊκή συνεργασία Γαλλικού Κολλέγιου IdEF με ΕΟΕ

Συμφωνία για την ακαδημαϊκή στήριξη των Ελλήνων αθλητών που ανήκουν στην Προολυμπιακή Ομάδα υπέγραψαν το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris 13 της Σορβόννης στην Ελλάδα και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

 

Για τα επόμενα τρία χρόνια το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF θα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Η συμφωνίας ακαδημαϊκής στήριξης προς τους Έλληνες αθλητές που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΟΕ, Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο του Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας Δρ. Στυλιανό Αμαργιανάκη θα περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών στους αθλητές υψηλής επίδοσης.

 

Ειδικότερα, οι Έλληνες αθλητές που το επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Τμήμα Νομικών Επιστημών ή το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και να αποκτήσουν το πτυχίο του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την Ελλάδα.

 

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα γίνουν στο Παρίσι και, επομένως, αυτή η συνεργασία, που είναι και η απαρχή άλλων συνεργασιών που κάνουμε με φορείς της Γαλλίας, έρχεται να επισφραγίσει όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται για τη σύμπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών”, τόνισε για τη συνεργασία με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στη συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ. “Παράλληλα θα δώσει στους αθλητές μας τη δυνατότητα - όσοι φυσικά το επιθυμούν - να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγουν από εκεί, καλύτεροι ως άνθρωποι», πρόσθεσε.

 

«Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο Paris 13 της Σορβόννης είναι επίσημοι Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες στις Ολυμπιακές δράσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγκινημένοι για τη συνεργασία μας με την ΕΟΕ και θεωρούμε τιμή μας να συμπεριλάβουμε αθλητές υψηλού επιπέδου στα Προγράμματα Σπουδών του Κολλεγίου μας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης.

 

 

 


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

 Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort

Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand…

Ο Δήμος Καρύστου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης της Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.