Ρόδος: Αύξηση 15% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων φέτος

“Ποδαρικό” για μια τουριστική σαιζόν στην οποία αναμένεται αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στην Ρόδο κατά 15% έκανε το κρουαζιεροπλοίο Celestyal Olympia, που κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του νησιού και έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δώρα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

 

Μεταφέροντας 650 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Αμερικάνους (550), αλλά και Ισπανούς, Βραζιλιάνους, Αργεντίνους και Βρετανούς. το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia, της εταιρείας Celestyal Cruises, ξεκίνησε χθες από τον Πειραιά, συνέχισε στη Μύκονο και την Πάτμο και έφθασε στη Ρόδο νωρίς σήμερα το πρωί, για να παραμείνει μέχρι το απόγευμα. Oι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου επισκέφθηκαν κατά την παραμονή τους στο νησί τη Λίνδο, τη Μεσαιωνική Πόλη και γενικά την πόλη της Ρόδου. Επόμενος σταθμός του ταξιδιού του το Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ θα έλθει και πάλι στη Ρόδο την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019.

 

Το καλωσόρισμα τους στην στη Ρόδο ανέλαβε η Φιλαρμονική του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. του Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κου Δημήτρη Χαλκιά, ετοιμάζοντας για τους επιβάτες του Celestyal Olympia ένα ειδικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Χατζηδάκη. Έπειτα τα δεκαεπτά μέλη του νεανικού χορευτικού συγκροτήματος του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «Η Πρόοδος», υπό τις οδηγίες του προέδρου του Συλλόγου κ. Νίκου Μπάτη, παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με ροδίτικους χορούς, που εντυπωσίασε τους τουρίστες, με πολλούς εξ αυτών να επιχειρούν να χορέψουν …συρτάκι και άλλους ελληνικούς χορούς!

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε. η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται για την κρουαζιέρα στη Ρόδο το 2019. «Παρουσιάζεται αύξηση της τάξης του 15% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο φέτος σε σχέση με το 2018 και συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν πρόκειται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου 245 κρουαζιερόπλοια έναντι 209 πέρυσι, ενώ υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των προσεγγίσεων», τόνισε.

 

Παρόντες στην υποδοχή των επιβατών του Celestyal Olympia ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Κ.Ε.Π. κ. Σάββας Καλαθενός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Αντώνογλου, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κα Μαρίκα Δεληγιάννη και ο τουριστικός πράκτορας κος Παύλος Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης του τουριστικού - ναυτιλιακού πρακτορείου «Γεωργιάδης – Τουρισμός – Πρακτορεύσεις».

 

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος, η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, σε συνεργασία με την προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου κα Μαρία Καραμπίνη και με άλλα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, τους κυρίους Χάρη Γεωργούλη, Γιώργο Μάτση, Παναγιώτη Καρέλα και την κα Ελένη Γαλατά, μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικούς σελιδοδείκτες ειδικά σχεδιασμένους για την περίσταση.

 

Στους ταξιδιώτες δόθηκαν μελεκούνια από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, γλυκίσματα προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo» και δωράκια με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και βότανα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τα οποία κατενθουσίασαν τους τουρίστες. Μετά την εκδήλωση υποδοχής όλοι ξεναγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο από τον καπετάνιο και το πλήρωμα, ενώ η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου αντάλλαξε δώρα με τον καπετάνιο του Celestyal Olympia κ. Γιάννη Φουντουκά.

 

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Celestyal Cruises έχει παρουσία στη Ρόδο πολλά χρόνια, θεωρείται από τους καλούς πελάτες της Ρόδου, με πολλές προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιών της όλη τη χρονιά. Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia θα καταπλέει στο λιμάνι της Ρόδου κάθε Τετάρτη μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ενώ φέτος το χειμώνα θα υπάρξουν και χειμερινές κρουαζιέρες με το Celestyal Crystal» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία στη Ρόδο και φυσικά ήταν παρών στην εκδήλωση υποδοχής, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι φέτος η κρουαζιέρα στο νησί θα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.

 

Σημειώνεται ότι tο 2018 οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ρόδο έφθασαν στις 216 συνολικά, περίπου 40 λιγότερες σε σύγκριση με το 2017! Το 2019 υπολογίζεται ότι θα «κλείσει» με 40 προσεγγίσεις περισσότερες, καθώς το άνοιγμα της Τουρκίας φαίνεται ότι λειτουργεί ευεργετικά συντελώντας στην προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων φέτος.

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Τεχνολογία

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Για μια νέα μορφή απάτης, που εμφανίσθηκε το τελευταίο χρόνικό διάστημα ειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών...

Υγεία & Διατροφή

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί  κατά του ντόπινγκ

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα…

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί και κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό....

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.