Μάας: Η αναβολή έχει νόημα αν οδηγεί σε ένα συντεταγμένο Brexit

Η καθυστέρηση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικαιολογημένη μόνο εάν υπάρχει πράγματι πιθανότητα να εξασφαλιστεί ένα συντεταγμένο Brexit, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας στο πλαίσιο δηλώσεών του του που δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες του ομίλου Funke.

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζητεί από την Ε.Ε. να επιτρέψει στο Λονδίνο να αναβάλει το Brexit μέχρι την 30ή Ιουνίου. Οι ηγέτες των 27 θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα. Η απόφασή τους θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα.

 

«Η αναβολή έχει νόημα εάν οδηγεί σε ένα συντεταγμένο Brexit», σημείωσε ο Μάας. «Εάν υπάρχει στ' αλήθεια μια πιθανότητα, τότε νομίζω (...) είναι δικαιολογημένη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

 

«Μπορεί να υπάρξει λύση μόνο στη βάση της Συμφωνίας Αποχώρησης», επέμεινε ο Μάας, αναφερόμενος στη διμερή διευθέτηση για το διαζύγιο που όμως έχει απορριφθεί ήδη δύο φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων. «Όμως, είναι επίσης σαφές πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς οι ευρωεκλογές να γίνουν όπως πρέπει», συμπλήρωσε.

 

Το αίτημα της Μέι συναντά αντίσταση στην Ε.Ε., καθώς ορισμένα κράτη μέλη θεωρούν πως το Brexit πρέπει να αναβληθεί είτε ως την 23η Μαΐου - όταν θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές - ή ως τα τέλη της χρονιάς.

Η τελευταία επιλογή σημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, κάτι στο οποίο εναντιώνεται η Μέι.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.