Πως θα πετύχει το deal Disney-21st Century

Tο ντιλ της Disney για το πλειοψηφικό πακέτο της 21st Century, σε μία συμφωνία-μαμούθ ύψους 71 δισ. δολαρίων μπορεί να έκλεισε, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να φανεί αν ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger δαπάνησε με σύνεση τα χρήματα της εταιρείας του.

 

Οπως σημειώνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, το σημείο αναφοράς για την επιτυχία θα πρέπει να είναι σαφές - να κάνει την Disney να είναι σαν το Netflix.

 

«Η απόκτηση της 21st Century Fox οδηγήθηκε από την ισχυρή μας άποψη ότι τέτοιες σπουδαίες επιχειρήσεις και τέτοια brands θα μας δώσουν την ευκαιρία να κινηθούμε ταχύτερα, να φτάσουμε υψηλότερα – ιδιαίτερα όσον αφορά την ανοικοδόμηση άμεσης σύνδεσης με το κοινό», σημείωσε ο Bob Iger, CEO της Disney.

 

Ο Iger στοιχηματίζει στην υπηρεσία streaming, καθώς οι επενδυτές έχουν ήδη βγάλει νικητή το Netflix, στη μάχη του κατά των παραδοσιακών μέσων.

 

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο CEO του Netflix, Rees Hastings, επανέλαβε ότι η εταιρεία του είναι περισσότερο επιχείρηση μέσου ενημέρωσης, παρά τεχνολογική.

 

Η επιχείρηση της Disney δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με το Netflix. Στην ιδιοκτησία της βρίσκονται τεράστια θεματικά πάρκα, ενώ βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια από εμπορικά προϊόντα. Εχει ένα εντελώς διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο.

 

Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν στραφεί κατά ένα μεγάλο μέρος υπέρ του Netflix. Οι μετοχές της Disney έχουν κινηθεί ανοδικά κατά 15% τα τελευταία τρία χρόνια. Οι μετοχές του Netflix έχουν επίσης ανοδική πορεία – κατά 258% την ίδια περίοδο.

 

Η Disney θα αποσύρει την επόμενη χρονιά όλες τις ταινίες της από το Netflix για να είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στην υπηρεσία της Disney+, που θα κάνει ντεμπούτο αργότερα φέτος.

 

Όπως τονίζει το CNBC, η Disney έχει πια στην κατοχή της τα assets της Fox έτσι ώστε να γίνει και αυτή μία επιλογή streaming που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές της, το Netflix, το Prime Video της Amazon, τις υπηρεσίες της WarnerMedia και άλλους.

 

Η επιτυχία της εξαγοράς είναι πιο σύνθετο ζήτημα. Εάν η νέα υπηρεσία streaming της Disney μοιάζει περισσότερο με αυτή του Netflix, τότε θα θεωρηθεί επιτυχία. Εάν όχι, ο διάδοχος του Iger θα πρέπει να σκεφθεί το επόμενο μεταβατικό σχέδιο της εταιρείας


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.