Αύξηση 15,9% στις ψηφιακές επιθέσεις «Banking Trojans»

Το 2018, 889.452 χρήστες των υπηρεσιών ασφαλείας του Kaspersky Lab δέχθηκαν ψηφιακή επίθεση τύπου «Banking Trojans», σημειώνοντας αύξηση 15,9% σε σύγκριση με το 2017, όταν επλήγησαν περισσότεροι από 767.000 χρήστες.Οι επιθέσεις με “Banking Trojans” (ή σκέτα “bankers”) είναι από τις πιο δημοφιλείς εγκληματικές μεθόδους στον κυβερνοχώρο, καθώς επικεντρώνονται άμεσα στο οικονομικό κέρδος. Αυτό το είδος κακόβουλου λογισμικού κλέβει διαπιστευτήρια για συστήματα ηλεκτρονικής πληρωμής και  online bankingαπό τα θύματα, υποκλέπτοντας τους κωδικούς μιας χρήσης και στη συνέχεια στέλνοντας τα δεδομένα στους επιτιθέμενους που κρύβονται πίσω από το λογισμικό.Από τους 889.452 που χρήστες που δέχθηκαν επίθεση, σχεδόν το 25% ήταν εταιρικοί εργαζόμενοι, αριθμός που παρέμεινε αρκετά σταθερός τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab, ο λόγος πίσω από αυτό είναι ξεκάθαρος: ενώ οι επιθέσεις κατά των καταναλωτών παρέχουν πρόσβαση μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς του συστήματος πληρωμών, ενώ επιτυχημένες επιθέσεις σε υπαλλήλους εταιρειών θέτουν σε κίνδυνο τους οικονομικούς πόρους μιας εταιρείας.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν δείχνουν επίσης ότι η Ρωσία είναι το έθνος που έχει βρεθεί περισσότερο στο στόχαστρο το 2018, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 22% των χρηστών παγκοσμίως που δέχθηκαν επίθεση με κακόβουλο τραπεζικό λογισμικό. Ακολουθεί η Γερμανία (με μερίδιο άνω του 20%) και η Ινδία (σχεδόν 4%).

 

“Όσον αφορά τους μεμονωμένους χρήστες, μπορούμε να πούμε ότι το 2018 δεν τους προσέφερε μεγάλη ανακούφιση από οικονομικές απειλές. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαβόητοι «bankers», αυξάνοντας τις επιθέσεις τους και το κυνήγι για χρήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το RTM banking Trojan, ο εκρηκτικός ρυθμός αύξησης του οποίου φύσκωσε τα στοιχεία για το 2018”,  δήλωσε ο Oleg Kupreev, ειδικός ασφαλείας στο Kaspersky Lab.

 

 

«Ως εκ τούτου, παροτρύνουμε τους χρήστες να είναι προσεκτικοί κατά τη διεξαγωγή οικονομικών συναλλαγών online από υπολογιστές. Μην υποτιμάτε τον επαγγελματισμό των σύγχρονων εγκληματιών στον κυβερνοχώρο αφήνοντας τον υπολογιστή σας απροστάτευτο», κατέληξε.

 

 

 


protoselida

Media

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.