Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από υποψήφια ευρωβουλευτής Προτεινόμενο

Την παραίτησή της, από το ψηφοδέλτιο τον συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή, ανακοίνωσε Μυρσίνη Λοϊζου για την υπόθεση των συντάξεων της μητέρας της που εισέπραττε ενώ η τελευταία είχε φύγει από τη ζωή.

 

Την αποπομπή της είχε ζητήσει νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία. «Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη», τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

 

«Είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κα Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Κάλυψη πάντως στην τέως υποψήφια ευρωβουλευτή είχε δώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Είμαι βέβαιος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο κ. Τζανακόπολος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, προσθέτοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει τις «λεπτομέρειες της υπόθεσης».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε μάλιστα προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να στοχοποιήσει πρόσωπα και να αποτρέψει συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ «έχει βάλει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή, ώστε να στοχοποιηθούν πρόσωπα και να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που να εμποδίζει τον οποιονδήποτε θέλει να συμπαραταχθεί με αυτόν», ανέφερε.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: «Αν ευσταθούν τα όσα έχουν ειπωθεί για την κα Λοΐζου, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η απομπομπή της από το ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι βέβαια θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των αξιακών του κριτηρίων».


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.