Επιμένει ο Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο Προτεινόμενο

Σάλος από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

 

Κύμα αντιδράσεων έχει σηκώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης με τη δήλωσή του ότι το Καστελόριζο γεωγραφικά δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο κύριος Τσιρώνης όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει διάθεση να πάρει πίσω τη δήλωσή του, αλλά σήμερα με νέα ανάρτησή του στο Twitter επιμένει.

 

Σε ανάρτηση που έκανε στο Τwitter, το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις αντιδράσεις σε «άγνοια πατριδογνωσίας» και «πολιτική παράκρουση.

 

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

 

Ο σάλος ξέσπασε όταν ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τους «Οικολόγους πράσινους» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, προκαλώντας ερωτήματα γιατί αποφάσισε να παραδώσει... μαθήματα γεωγραφίας, σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία για τα εθνικά θέματα.

 

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είπε στην επίμαχη δήλωσή του. «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο... δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου... Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.

 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επιπόλαιη και ρηχή τη δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις βλάπτουν τις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.