Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση

Η κυβέρνηση τρέμει τις αποδοκιμασίες

 

Παρέλαση... 1.600 αστυνομικών στην Αθήνα αποφάσισε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

 

Ένστολοι και μη άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς στο κέντρο της Αθήνας και αποστολή τους είναι να μην επιτρέψουν σε πολίτες να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση που θα βρίσκονται οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικοί.

 

Παράλληλα, η επιτήρηση των πολιτών αναμένεται να είναι αυστηρότατη. Ενδεικτικό ήταν εξάλλου πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές πολιτών, γιατί οι τελευταίοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Μάλιστα οι αντιδράσεις του κόσμου κατά της κυβέρνησης έφτασαν έως και την Αυστραλία, με τους ομογενείς στη Μελβούρνη να αποδοκιμάζουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο και να τον υποχρεώνουν να φύγει από εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

 

Ετσι λοιπόν σήμερα η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση μετατράπηκε σε φρούριο, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει μέτρα ασφαλείας όπως την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, αφού φοβούνται πως, όπως τότε έτσι και φέτος, η παρέλαση θα μετατραπεί σε χώρο διαμαρτυρίας.

 

Μάλιστα το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμα περισσότερο με τις απαγορεύσεις εμβατηρίων όπως το «Μακεδονία ξακουστή», τα οποία χαρακτηρίζονται μη πολιτικά ορθά.

 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και θα είναι σε κλοιό περίπου 1.600 αστυνομικών.

 

Και στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία θα είναι αυστηρά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Πέλλα, τη Βέροια, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.