Πρόστιμο από την Ε.Ε. στη Nike για παρεμπόδιση ανταγωνισμού

H Nike καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 12,5 εκ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παρεμπόδιση των κανόνων ανταγωνισμού, επειδή εμπόδισε την πώληση προϊόντων που φέρουν λογότυπα κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων, σε χώρες της Ε.Ε.

 

Ο περιορισμός που επιβλήθηκε από την εταιρεία επηρέασε προϊόντα ομάδων με το σήμα των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Ίντερ και αφορά σε προιόντα που φέρουν το σήμα των ομάδων, αλλά όχι της Nike.

 

«Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι που θέλουν προϊόντα, όπως κασκόλ με το εμπορικό σήμα της αγαπημένης ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Η Nike απαγόρευσε σε πολλούς από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της να πωλούν τα προϊόντα αυτά σε άλλη χώρα. Έτσι περιορίζει την προσφορά και αυξάνει τις τιμές. Είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ», ανέφερε η Επίτροπος Μάργκαρετ Βεστάγκερ.

 

Οι παράνομες πρακτικές έλαβαν χώρα στο διάστημα μεταξύ 2004 - 2017, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να υπογραμμιστεί πως η πολυεθνική εταιρεία έτυχε έκπτωσης 40% επί του επιβληθέντος προστίμου, για τη συνεργασία που επέδειξε στη διάρκεια της έρευνας.

«Η Nike συνεργάστηκε με την Επιτροπή πέρα από τη νομική υποχρέωσή της να το πράξει, παρέχοντας ειδικές πληροφορίες που της επέτρεψαν να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της υπόθεσης», ανέφερε η Επιτροπή.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση ερευνά από τον Ιανουάριο τη χορήγηση παράνομων φορολογικών πλεονεκτημάτων προς τη Nike από την Ολλανδία.

 

 

 


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.