Ντράγκι: Η επιβράδυνση δεν προμηνύει ύφεση

«Η ευρωζώνη αντιμετώπισε μία ανάλογη κατάσταση το 2016», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ

 

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναφορικά με την προσωρινή επιβράδυνση που σημειώνεται στην Ευρωζώνη με κίνδυνο να οδηγήσει η κατάσταση αυτή σε νέα ύφεση.

 

H προσωρινή επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν προμηνύει απαραίτητα μία σοβαρή ύφεση, τόνισε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

 

«Από το 1970, έχουν υπάρξει 50 φορές που σημειώθηκε επιβράδυνση κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα και μόνο τέσσερις υφέσεις. Στην πραγματικότητα, η ευρωζώνη αντιμετώπισε μία ανάλογη κατάσταση το 2016, όταν η οικονομία πέρασε μία επιβράδυνση, η οποία τροφοδοτήθηκε από τη συρρίκνωση στο παγκόσμιο εμπόριο.

 

Εκείνη την εποχή, η δύναμη της εγχώριας οικονομίας κατάφερε να προστατεύσει την ανάκαμψη από τις εξωτερικές αβεβαιότητες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Φρανκφούρτη.

 

«Το βασικό ερώτημα είναι αν, με τη νομισματική πολιτική να συνεχίζει να υποστηρίζει την επέκταση, η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει τόσο ανθεκτική σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Οι επικριτές της ΕΚΤ συχνά αναφέρουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει επιλογές, μετά τα τόσα πολλά βήματα που έχει κάνει. Ωστόσο, ο Ντράγκι είπε την Τετάρτη ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

«Ο τρέχων μηχανισμός αντίδρασής μας είναι καλά σχεδιασμένος, ώστε να ανταποκρίνεται σε περαιτέρω καθυστερήσεις στη σύγκλιση του πληθωρισμού», τόνισε. «Η ΕΚΤ θα υιοθετήσει όλες τις δράσεις νομισματικής πολιτικής που είναι αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου της. Δεν μας λείπουν τα εργαλεία».


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.