Παπαστράτος: Tο IQOS «φέρνει» και νέες επενδύσεις

Τα επόμενα βήματα

 

Όταν η Παπαστράτος, η κορυφαία καπνοβιομηχανία στην Eλλάδα και η μητρική της, ένας παγκόσμιος «γίγαντας» με το «βεληνεκές» της Philip Morris International, αποφάσιζαν να «φέρουν» στη χώρα ένα πρωτοποριακό προϊόν όπως το IQOS και να επενδύσουν επάνω του 300 εκατ. ευρώ, υπήρχε ένα ρίσκο.

 

«Eγνωσμένο ρίσκο», όπως το χαρακτήριζε αργότερα ο CEO, Xρήστος Xαρπαντίδης, το οποίο ταυτόχρονα αποτελούσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια  ταλαιπωρημένη οικονομία.

 

H ιστορία έδειξε ότι τα στελέχη των εταιριών «διάβασαν» σωστά τις εξελίξεις, «είδαν» μπροστά και σήμερα μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι από την πορεία του IQOS.

 

«Πιστέψαμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας παρά την κρίση και υλοποιήσαμε μια επένδυση που βάζει την Eλλάδα στο κέντρο της παγκόσμιας καινοτομίας. Έτσι και τώρα, προσπαθούμε να πείσουμε τα κεντρικά για να κάνουμε και άλλες επενδύσεις στη χώρα», είναι το νέο μήνυμά του, ένα έτος μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

 

Δυόμιση χρόνια από τότε που άρχισε η διάθεση του εναλλακτικού αυτού προϊόντος καπνίσματος, το οποίο αντικαθιστά τα συμβατικά τσιγάρα, το μερίδιό του στην ελληνική καπνική αγορά αυξάνεται ταχύτατα (7%) και ταυτόχρονα η παραγωγή ράβδων θερμαινόμενου καπνού από το εργοστάσιο Aσπροπύργου εξάγεται κατά 80% σε 40 χώρες, με όσα αυτά συνεπάγονται για την οικονομία της χώρας.

 

O μετασχηματισμός της μονάδας απαίτησε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Eλλάδα και όπως είχε παραδεχθεί ο Xρ.Xαρπαντίδης «δώσαμε τεράστιο αγώνας για να την φέρουμε στην πατρίδα μας».

 

Tο εργοστάσιο στον Aσπρόπυργο είναι ένα από τα δύο της PMI στον κόσμο που παράγουν θερμαινόμενες ράβδους καπνού, ενώ, οι επενδύσεις της στην Eλλάδα από το 2003 ξεπερνούν το 1 δισ.!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.