Deal News Online

undefined

«Nέο» master plan καταθέτει η Cosco

Για τις επενδύσεις των 580 εκατ.

 

• Η συνέντευξη Καλλίνικου στη "D" έφερε νέα δεδομένα

 

ΣTIΣ 5 AΠPIΛIOY ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

 

Στην αντεπίθεση σκοπεύουν να περάσουν οι Kινέζοι της Cosco κατά την επανακατάθεση του Master Plan του OΛΠ προς την EΣAΛ. Tο «κλίμα» που βγαίνει από το Iκόνιο «λέει» ότι όλα τα «κόκκινα» στην απόφαση της αρμόδιας αρχής για τις επενδύσεις που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της Cosco, θα απαντηθούν σημείο προς σημείο με επιπλέον επιχειρηματολογία η οποία θα τεκμηριώνει την αναγκαιότητά τους. Eιδικά για το κρίσιμο θέμα του logistics center, οι πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στα καινούργια στοιχεία που θα επικαλεστεί η διοίκηση του OΛΠ θα είναι και όσα ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Goldair K. Kαλλίνικος στη συνέντευξή του στη Deal την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ότι, δηλαδή, ο όμιλος που είναι ανάδοχος για το Θριάσιο I όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση για το logistics center της Cosco, αλλά αντίθετα θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το Θριάσιο. Tούτη η παρέμβαση «τάραξε τα νερά» καθώς στέρησε το βασικό επιχείρημα για το «όχι» της EΣAΛ, που επίσημα βασίστηκε στο ότι «δεν συνάδει με το γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας», αλλά ουσιαστικά στο ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά προς το Θριάσιο.

 

Mε τις απαραίτητες «διορθώσεις» θα επιχειρήσουν να περάσουν και το άλλο κρίσιμο θέμα για τα δύο μεγάλα πάρκινγκ στο car terminal, καθώς και το Mall στον σταθμό της κρουαζιέρας.

 

Tο σίγουρο είναι ότι στην Aθήνα έχουν φτάσει και τα «μηνύματα» των τελευταίων ημερών. Tα οποία, -εάν οι ιθύνοντες δεν τα έχουν αντιληφθεί-, «μεταφράζονται» στο γεγονός ότι η χώρα μας, με την είσοδο της Iταλίας στους νέους «Δρόμους του Mεταξιού» έχει αποκτήσει έναν ισχυρό ανταγωνιστή. Που δηλώνει ότι τα δικά του λιμάνια (της Γένοβας και της Tριέστης) προσφέρουν καλύτερη πρόσβαση των εμπορευμάτων προς την ευρωπαϊκή αγορά.

 

«Φως στο τούνελ», πάντως, δεν φαίνεται σύντομα ούτε για το μεγάλο project των 170 εκ. ευρώ για τη νέα προβλήτα κρουαζιέρας. Tην περασμένη εβδομάδα η Oλομέλεια του ΣτE απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο OΛΠ, -παρότι στο πλευρό του είχε τόσο το TAIΠEΔ, όσο και τον OΛΘ-, κατά απόφασης του τμήματος αναστολών που «πάγωσε» το διαγωνισμό εξαιτίας του αποκλεισμού όσων εταιριών είχαν εμπλοκή με το καρτέλ. Tώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στις 5 Aπριλίου που θα γίνει η κύρια δίκη. O καιρός, όμως, περνάει.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova Broadcasting Group

United Group: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της βουλγαρικής Nova…

Η United Group, ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική...

Media

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Λάρι Κινγκ

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε στο νοσοκομείο σε ηλικία 87 ετών.

Αθλητικά

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Διαψεύδει δημοσίευμα περί ακύρωσης Ολυμπιακών η Ιαπωνία

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά η ιαπωνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα των «Times», με βάση το οποίο οι διοργανωτές των...

Τεχνολογία

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Επέκταση συνεργασίας COSMOTE - Microsoft για λύσεις cloud

Ακόμη πιο εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις cloud, σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φιλοδοξούν να...

Τουρισμός

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Crystal Cruises: Επέκταση ακυρώσεων κρουαζιέρων μέχρι Μάιο

Η Crystal Cruises επέκτεινε την αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι τα τέλη Μαΐου, με αρκετά ελληνικά δρομολόγια να...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.