Διαφωνία Ανδρουλάκη-Γεννηματά για έκτακτο συνέδριο

Ο Ευρωβουλευτής απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά

 

Την πρόταση να "γίνει έκτακτο συνέδριο μετεκλογικά για να αποφασίσουμε τη στάση μας" απέρριψε, μιλώντας στο News 24/7 και στους 88,6 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής -και εκ νέου υποψήφιος- Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης, απορρίπτοντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά υποστήριξε τα εξής:

 

"Πρέπει η στάση μας να εξαρτάται από το ποσοστό που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να προαποφασίσουμε, αλλά να εξαρτάται η μετεκλογική μας συμπεριφορά από το εκλογικό ποσοστό μας. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι οπωσδήποτε διψήφιο.

 

Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος δεν συζητάμε συγκυβέρνηση, αν έχουμε μικρό ποσοστό, για να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Δεν μπορεί να γίνει έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μέρες μετεκλογικά, ούτε κομματικό δημοψήφισμα. Αυτό είναι παράλογο. Στο συνέδριο αποφασίσαμε ότι θα γίνει μια δημοκρατική διαδικασία, μπορεί να συγκληθούν τα κομματικά όργανα".

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην προσπάθεια δημιουργίας προοδευτικού μετώπου δήλωσε: "Στο εθνικό επίπεδο δεν ισχύει η προσπάθεια για προοδευτικό μέτωπο. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κεντροαριστερά" και εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει "σίγουρα δύο ευρωβουλευτές, μπορεί και τρεις".

 

Επιπλέον, εκτίμησε ότι θα γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι, όπως είπε: "η στρατηγική επιλογή του Αλ. Τσίπρα είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο". Τέλος αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ ο N. Ανδρουλάκης είπε ότι "το ΚΙΝΑΛ είναι μία συμμαχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται το 95% αυτής της προσπάθειας. Κρατάμε τα θετικά και εύχομαι να μάθουμε από τα λάθη μας".

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στην ανακύκλωση τηγανέλαιου,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.