Deal News Online

Air Liquide: Εγκαινίασε το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus

Το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας εγκαινίασε πρόσφατα η Air Liquide.Το νέο αυτό συγκρότημα αντικατοπτρίζει την προσέγγιση του Ομίλου για ένα ανοικτό μοντέλο καινοτομίας, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον, την υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στις καινούριες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 8.000 m2, υπάρχουν 8 εργαστήρια και 6 πιλοτικές πλατφόρμες, ενώ στεγάζονται τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης της Air Liquide, καθώς και ομάδες ειδικών σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και διαδικασιών.

 

Το συγκρότημα Tokyo Innovation Campus, για το οποίο αξιοποιήθηκαν επενδύσεις 50 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώνει περίπου 200 υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων ερευνητές, ειδικοί ψηφιακής τεχνολογίας, εμπειρογνώμονες σε θέματα εφαρμογών για πελάτες, καθώς και ομάδες με αντικείμενο την διερεύνηση νέων αγορών.

 

Το νέο αυτό συγκρότημα θα εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, ειδικά για την κατασκευή της νέας γενιάς ημιαγωγών, ευέλικτων οθονών και συστημάτων αποθήκευσης και διανομής ενέργειας. Επιπλέον, στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την ανάπτυξη νέων μορφών ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

 

Το Tokyo Innovation Campus διαθέτει εργαστήρια και πιλοτικές πλατφόρμες κατάλληλα εξοπλισμένες, ώστε να διευκολύνουν τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης σε συνεργασία με πελάτες, αλλά και με startup εταιρίες ή συνεργάτες από τον ακαδημαϊκό χώρο. Μέσα σε αυτούς τους χώρους εργασίας, διατίθενται ειδικές τεχνολογίες που επιτρέπουν την επιτόπου αναπαράσταση των παραγωγικών διαδικασιών των πελατών, προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες τους σε συντομότερο χρόνο.

 

Με το νέο αυτό συγκρότημα, η Air Liquide ολοκληρώνει την ανακαίνιση του παγκόσμιου δικτύου της, που αποτελείται από πέντε κέντρα με την ονομασία «Innovation Campus» σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία. Συνολικά, 4.000 εργαζόμενοι απασχολούνται σε τμήματα που, με πυρήνα την καινοτομία, αναπτύσσουν και διαθέτουν από κοινού με τους συνεργάτες της Air Liquide, νέες λύσεις και τεχνολογίες στην αγορά.

 

Ο François Abrial, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για την περιοχή Ασία - Ειρηνικός, δήλωσε: «Το νέο, σύγχρονο Tokyo Innovation Campus προσφέρει μια σαφή εικόνα της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει τη στρατηγική της Air Liquide σε ό,τι αφορά την καινοτομία. Αυτό το συγκρότημα, που συνδυάζει την επιστημονική εμπειρία με την ικανότητα ανάπτυξης ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων, μας επιτρέπει να συνεργαστούμε στενά με ολόκληρο το οικοσύστημα καινοτομίας της Ιαπωνίας. Θα υποστηρίξει την ανάπτυξή μας ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες και τους ασθενείς μας. Η Air Liquide αποτελεί την πιο καινοτόμο εταιρία στον κλάδο της στην Ασία και όλο τον κόσμο, και η συγκεκριμένη επένδυση αποδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της για επενδύσεις στην Ιαπωνία».


World Business

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Orsted: «Στροφή» στην αγορά χερσαίων αιολικών πάρκων

Η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία υπεράκτιων αιολικών πάρκων Orsted ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε...

Αθλητικά

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Τόκιο 2020: Αναβολή του test event BMX ποδηλασίας

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα την αναβολή της δοκιμαστικής διοργάνωσης (test...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Θεσσαλονίκη: Drones κατά φυλλοφάγου εντόμου σε φτελιές

Κανονικό... πόλεμο με επιστράτευση drones αποφάσισε να κηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που έχει προσβάλει δέντρα φτελιάς...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.