Αύξησε το μερίδιο αγοράς του ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ

Αύξηση της δραστηριότητας του καταγράφει για ακόμα μία χρονιά ο ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» , στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία.

 

Με την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, την άνοδο της εξαγωγικής του δραστηριότητας καθώς και την επέκταση του στον τομέα των κρεάτων από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες αποτελεί και για το 2018 τον ηγέτη στην ελληνική πτηνοτροφία.

 

Ειδικότερα, όπως σημειών εται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 13,75% και ανήλθε σε 250.074 χιλ. ευρώ έναντι 219.891 χιλ. ευρώ κατά την χρήση 2017.

 

Σημαντική ενίσχυση καταγράφηκε σε όλα τα επιμέρους στοιχεία της παραγωγής του Συνεταιρισμού. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή νεοσσών ανήλθε σε 44.227 χιλ. τεμάχια από 36.983 τεμάχια το 2017, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 19,6%. Η παραγωγή φυραμάτων διαμορφώθηκε σε 201.654 χιλ. τόνους έναντι 169.429 χιλ. τόνους το 2017, αυξημένη κατά 19%. Η παραγωγή κοτόπουλων διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 40.417 χιλ. τεμαχίων από 34.290 χιλ. τεμάχια το προηγούμενο έτος, ενισχυμένη κατά 17,9%. Η παραγωγή οργανουχουμικού λιπάσματος και αδρανοποιημένων ζωικών προϊόντων ανήλθε σε 2.376 τόνους και 4.740 τόνους αντίστοιχα σε σύγκριση με 2.140 τόνους και 4.400 τόνους αντίστοιχα κατά την παρελθούσα χρήση.

 

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIDTA) κινήθηκαν επίσης ανοδικά και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 9.810 χιλ. ευρώ σε σχέση με 9.785 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

 

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το μερίδιο αγοράς του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ κατά την χρήση 2018 ενισχύθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 32% έναντι 30% το 2017.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του Συνεταιρισμού στην ενδυνάμωση της απασχόλησης, αφού ο αριθμός των εργαζομένων για το 2018 ανήλθε σε 1.132 έναντι 1.050 εργαζομένων το 2017. Συνολικά κατά την τελευταία τριετία ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ έχει δημιουργήσει περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας.

 

Οι επενδύσεις που υλοποιήθηκαν κατά το 2018 ανήλθαν σε 3.373 χιλ. ευρώ, με τις συνολικές επενδύσεις της τριετίας 2016-2018 να διαμορφώνονται σε 7.395 χιλ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός δρομολογεί για την τετραετία 2019-2022, την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 20.000 χιλ. ευρώ, το οποίο αφορά την ανέγερση νέων μονάδων, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων, τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών του μέσων καθώς και των κέντρων διανομών.

 

Ο Ανδρέας Δημητρίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», δηλώνει ότι: «Η οικογένεια του ΑΠΣΙ «ΠΙΝΔΟΣ» καταφέρνει για ακόμα μία χρονιά να βρίσκεται στην κορυφή των εξελίξεων της ελληνικής πτηνοτροφίας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τον δρόμο που έχουμε διανύσει και για τις κορυφές που έχουμε κατακτήσει μέσα στην πολύχρονη ιστορία μας. Τα νέα μας οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο τίτλος του ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας ανήκει επάξια στον «ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ» και τους ανθρώπους της, που με αγάπη για τη δουλειά τους και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, καταθέτουν την ψυχή τους για να πηγαίνει ο συνεταιρισμός ακόμα ψηλότερα. Δέσμευσή μας είναι η αδιαπραγμάτευτη στήριξη της οικονομικής ζωής της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Ηπείρου, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας, πάντοτε με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και τις ανάγκες των ελληνικών νοικοκυριών, που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και το τραπέζι τους για τα προϊόντα της ΠΙΝΔΟΣ.»


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.