Ανησυχία των Γερμανών τραπεζιτών, λόγω Brexit

Μεγάλο ανταγωνισμό κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι τραπεζίτες στα επενδυτικά πιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, σε περίπτωση που οι αντίπαλοι μεταφέρουν προσωπικό στη χώρα μετά το Brexit.

 

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι μετεγκαταστάσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ως τώρα σημαντικές επιπτώσεις, αυτό μπορεί να αλλάξει εάν οι τράπεζες στη συνέχεια χρησιμοποιήσουν τη νέα παρουσία τους στη Γερμανία για να διευρύνουν την εγχώρια αγορά υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής, δήλωσε ο Joachim Wuermeling, επικεφαλής τραπεζικής εποπτείας στην Bundesbank συνέντευξη.

 

"Πρόκειται για μια δυναμική επιχείρηση και ίσως να είναι πρόβλημα το ότι όταν ξυπνούν το πρωί (σ.σ. τα στελέχη των υπό μετακίνση τραπεζών) και κοιτάζουν γύρω τους, μπορεί να δουν ότι έχουν και άλλες ευκαιρίες τριγύρω", δήλωσε. "Το οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης θα γίνει πιο διενοποιημένο και άρα πιο ανταγωνιστικό".

 

Μια τέτοια τάση θα σήμαινε περισσότερα προβλήματα για πιστωτικά ιδρύματα όπως για παράδειγμα η Deutsche Bank AG. Ενώ ο Wuermeling δεν κατονόμασε καμία τράπεζα, το ίδρυμα με έδρα τη Φρανκφούρτη είναι η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης με βάση τα έσοδα και έχει χάσει μερίδιο αγοράς το οποίο κυρίως κατευθύνθηκε σε ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ. Μετά από μια σειρά από αποτυχημένες προσπάθειες για ανάκαμψη, αυτή τη στιγμή η Deutsche Bank AG μελετά τη συγχώνευσή της με μια μικρότερη γερμανική τράπεζα, που ως τώρα λειτουργούσε ανταγωνιστικά, την Commerzbank AG.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Tριπλασιασμός των κερδών της Lenovo

Τριπλασιάστηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της κινεζικής εταιρείας Lenovo, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις υπολογιστών βοήθησαν τη...

Media

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μέχρι πότε μεταδίδονται πολιτικές διαφημίσεις και δημοσκοπήσεις

Μια ανάσα πριν τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η προεκλογική περίοδος των...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.