Ανησυχία των Γερμανών τραπεζιτών, λόγω Brexit

Μεγάλο ανταγωνισμό κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι τραπεζίτες στα επενδυτικά πιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, σε περίπτωση που οι αντίπαλοι μεταφέρουν προσωπικό στη χώρα μετά το Brexit.

 

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές οι μετεγκαταστάσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ως τώρα σημαντικές επιπτώσεις, αυτό μπορεί να αλλάξει εάν οι τράπεζες στη συνέχεια χρησιμοποιήσουν τη νέα παρουσία τους στη Γερμανία για να διευρύνουν την εγχώρια αγορά υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής, δήλωσε ο Joachim Wuermeling, επικεφαλής τραπεζικής εποπτείας στην Bundesbank συνέντευξη.

 

"Πρόκειται για μια δυναμική επιχείρηση και ίσως να είναι πρόβλημα το ότι όταν ξυπνούν το πρωί (σ.σ. τα στελέχη των υπό μετακίνση τραπεζών) και κοιτάζουν γύρω τους, μπορεί να δουν ότι έχουν και άλλες ευκαιρίες τριγύρω", δήλωσε. "Το οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης θα γίνει πιο διενοποιημένο και άρα πιο ανταγωνιστικό".

 

Μια τέτοια τάση θα σήμαινε περισσότερα προβλήματα για πιστωτικά ιδρύματα όπως για παράδειγμα η Deutsche Bank AG. Ενώ ο Wuermeling δεν κατονόμασε καμία τράπεζα, το ίδρυμα με έδρα τη Φρανκφούρτη είναι η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης με βάση τα έσοδα και έχει χάσει μερίδιο αγοράς το οποίο κυρίως κατευθύνθηκε σε ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ. Μετά από μια σειρά από αποτυχημένες προσπάθειες για ανάκαμψη, αυτή τη στιγμή η Deutsche Bank AG μελετά τη συγχώνευσή της με μια μικρότερη γερμανική τράπεζα, που ως τώρα λειτουργούσε ανταγωνιστικά, την Commerzbank AG.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

AKOMH ΣTO «MAYPO»

AKOMH ΣTO «MAYPO»

Tο επισημάναμε από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η ιστοσελίδα της PAE έχει «πέσει» εδώ και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.