Η πρώην Ms Amazon η 4η πλουσιότερη στον πλανήτη

H Μακένζι Μπέζος θα καταστεί η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη, μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της από τον ιδρυτή της Amazon και πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, Τζεφ Μπέζος.

 

Όπως ανακοινώθηκε η Μακένζι Μπέζος θα κρατήσει μερίδιο 4% στην Amazon, την εταιρεία, που ίδρυσε ο σύζυγός της πριν από 25 χρόνια. Δεν θα έχει καμία συμμετοχή στην Washington Post και την εταιρεία διαστημικών ταξιδίων Blue Origin.

 

Αυτά συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο ενός διακανονισμού, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 35 δισ. δολάρια και συντρίβει κάθε ρεκόρ. Το πιο ακριβό γνωστό διαζύγιο μέχρι στιγμής ήταν αυτό των 3,8 δισ. δολαρίων του Άλεκ Γουάιλντενσταϊν και της συζύγου του Τζόσλιν.

 

Η κα. Μπέζος αποκάλυψε η ίδια τους κύριους όρους του  διακανονισμού με ανάρτησή της στο Twitter- την πρώτη και μόνη από τότε που άνοιξε λογαριασμό στο site κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι «ευγνώμων» που ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάλυσης του γάμου της με τον Τζεφ «με διάθεση στήριξης από τον έναν προς τον άλλο». Το διαζύγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε 90 ημέρες.

 

Το μερίδιό της στην Amazon της προσφέρει την τέταρτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών, πίσω από την  Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς, κληρονόμο της L'Oreal (περιουσία 54 δισ. δολ.), την Άλις Γουάλτοναντ (44 δισ. δολ.) και τη Ζακλίν Μπάτζερ Μαρς (37 δισ. δολ.), σύμφωνα με το δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 

O Tζεφ Μπέζος θα συνεχίσει να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών. Πιθανότατα θα παραμείνει και ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με την αξία του μεριδίου του 12% στην Amazon να αποτιμάται στα 107 δισ. δολάρια. Θα διατηρήσει παράλληλα άλλα πολύτιμα στοιχεία ενεργητικού, όπως η Washington Post και η Blue Origin, που προσθέτει άλλα 4 δισ. στην περιουσία του, όπως επίσης ακίνητα και επενδύσεις.


protoselida

World Business

«H πιο  σημαντική συμφωνία είναι με  την EE»!

«H πιο σημαντική συμφωνία είναι με …

«H μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους...

Media

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση.Σύμφωνα...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.