Συγκρατημένοι οι επενδυτές για τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων τραπεζών

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στην πτώση των κερδών, σε μια πιο αισιόδοξη Fed και σε χαμηλότερα επιτόκια, καθώς οι κυριότερες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσουν τα οικονομικά στοιχεία αυτού που οι αναλυτές αναμένουν ότι θα είναι το πρώτο τρίμηνο μειωμένων εταιρικών κερδών από το 2016.

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, η JPMorgan Chase & Co και η Wells Fargo & Co θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους. Η Citigroup Inc και η Goldman Sachs Group Inc θα ανακοινώσουν την ακόλουθη Δευτέρα, ακολουθούμενες από την Bank of America Corp και την Morgan Stanley την Τρίτη.

 

Εν μέσω επιφυλακτικής μετατόπισης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) λόγω των σημαδιών υποχώρησης στην αμερικανική οικονομία και της επακόλουθης μείωσης των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων, οι τράπεζες του S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσια αύξηση κέρδους 2,3% από 8,2% πριν από έξι μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv.

 

"Η Fed άλλαξε στάση τόσο απότομα, που σταματάει οποιαδήποτε άποψη την οικονομία", δήλωσε στο Reuters ο Chuck Carlson, διευθύνων σύμβουλος της Horizon Investment Services στο Hammond της Ιντιάνα. "Μια αμετάβλητη πολιτική με μειωμένα επιτόκια δεν είναι καλά νέα για τα περιθώρια των τραπεζικών επιτοκίων. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αναλυτές μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη", πρόσθεσε.

 

Η αλλαγή της στρατηγικής της κεντρικής τράπεζας έβαλε φρένο στις τριμηνιαίες αυξήσεις των επιτοκίων, εν μέσω σημείων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

 

Τον πρώτο τρίμηνο του έτους, ο S&P 500 επανήλθε από το sell-off του Δεκεμβρίου, κερδίζοντας 13,1%, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από το 2009. Ωστόσο, ο τομέας των τραπεζών παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση από την ευρύτερη αγορά, κερδίζοντας 7,9% - παρόλο που τα χαμηλότερα επιτόκια ώθησε άλλους τομείς, αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τις τράπεζες.

 

Από τον Οκτώβριο, οι αναλυτές μείωσαν αισθητά τις προσδοκίες τους για τα κέρδη του S&P 500 το 2019, ενώ οι εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν από μια αύξηση 8,1% σε ετήσια πτώση 2,2%. Αυτό θα σήμαινε το πρώτο τρίμηνο της αρνητικής αύξησης από την "ύφεση" των κερδών που έληξε το 2016.

 

Η μερική διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τον Ιανουάριο και η αναμενόμενη πτώση των εσόδων από τις συναλλαγές έδωσε την πρόσθετη ώθηση στους αναλυτές να μειώσουν τις εκτιμήσεις των τραπεζικών κερδών του πρώτου τριμήνου.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.