Κόσμος

Nέα έκκληση της Μέι για εξεύρεση λύσης Προτεινόμενο

« Οσο καθυστερούμε με το Brexit, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος παραμονής»

 

Tον κίνδυνο να ακυρωθεί το Brexit όσο περισσότερο καθυστερεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με το Εργατικό Κόμμα για τη διασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια συμφωνία, επεσήμανε η Τερέζα Μέι.

 

Απαντώντας στις αιτιάσεις ορισμένων Τόρηδων επειδή επιζήτησε τη συνδρομή των Εργατικών η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι το έκανε για να προχωρήσει το Brexit και «να μη ξεγλιστρήσει από τα δάκτυλά μας» κι ότι η χώρα καλείται να επιλέξει μεταξύ μιας αποχώρησης με συμφωνία μιας παραμονής της.

 

«Το γεγονός είναι ότι για το Brexit υπάρχουν τομείς που και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συμφωνούν: και οι δύο θέλουμε να τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση, και οι δύο επιθυμούμε να αποχωρήσουμε με μια καλή συμφωνία και οι δύο θέλουμε να προστατέψουμε θέσεις εργασίας», τόνισε η πρωθυπουργός, σε δηλώσεις της που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το Σάββατο το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 

«Αυτή η βάση για έναν συμβιβασμό που θα μπορεί να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και κερδίζοντας αυτή την πλειοψηφία είναι ο μόνος δρόμος για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit», υπογράμμισε.

 

«Όσο περισσότερο καθυστερήσει αυτό, τόσο μεγαλύτερος είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο ο κίνδυνος να μην αποχωρήσει καθόλου», σημείωσε, καθώς υπερασπίστηκε την απόφασή της να διεξάγει συνομιλίες με τους Εργατικούς - απόφαση που προκάλεσε οργή στις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος - τονίζοντας ότι η «σαφής της προτίμηση» είναι να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία της για το Brexit.

 

Παράλληλα χθες επανέλαβε την ελπίδα της οι βουλευτές να εγκρίνουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να αποχωρήσει από το μπλοκ το ταχύτερο δυνατό.

 

«Η πρόθεσή μου είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα σημαίνει ότι αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία εδώ στην χώρα, θα μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ σε μόλις έξι εβδομάδες», ανέφερε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή