Κόσμος

Μ. Σαλβίνι: Εφιάλτης η ΕΕ, ερχόμαστε να την αλλάξουμε

Νέα πολιτική ομάδα

 

Τη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής ομάδας εντός της Ευρωβουλής μετά τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο Ματέο Σαλβίνι από το Μιλάνο. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί πλέον σε εφιάλτη για μεγάλο μέρος των λαών της, θέτοντας ως στόχο ένα «νέο ευρωπαϊκό όνειρο».

 

Έχοντας στο πλάι του τους ηγέτες άλλων ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης -του Κόμματος των Φινλανδών, του Κόμματος του Λαού της Δανίας και της Εναλλακτικής για τη Γερμανία- ο επικεφαλής της Λίγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης παρουσίασε το σχέδιό του για τις επερχόμενες αναμετρήσεις.

 

«Επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε την ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς να τα καταστρέψουμε. Θέλουμε να φέρουμε ριζοσπαστικές αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι το όνομα της νέας ομάδας θα είναι Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τους Λαούς και τα Έθνη.

 

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη συμμαχία αναμένεται ότι θα συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις, όπως ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν. Αν και η ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς δεν συμμετείχε στη σημερινή εκδήλωση, την Παρασκευή συναντήθηκε με τον Σαλβίνι και ουσιαστικά έδωσαν τα χέρια. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να κλείσουν την προεκλογική εκστρατεία με μια κοινή συγκέντρωση, πιθανότατα πάλι στο Μιλάνο στις 20 Μαΐου, όπου θα ανακοινώσουν «το ξεκίνημα μιας νέας Ευρώπης».

 

Υποψήφια για τη συμμετοχή στη νέα πολιτική ομάδα είναι, επίσης, κόμματα από την Ολλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Σουηδία και άλλες χώρες, ενώ ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει και με τα κυβερνώντα κόμματα της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή