Μπλόκο της γερμανικής αστυνομίας σε 6.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Τι αναφέρει η Bild

 

Εσωτερικό έγγραφο της γερμανικής αστυνομίας, που αναφέρει ότι άνδρες της όλο και συχνότερα εμποδίζουν το ταξίδι προσφύγων μέσω πτήσεων από την Ελλάδα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild.

 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την Bild, το έγγραφο, που είναι διαβαθμισμένο, δίνει και συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων: «Το 2018 ήταν 6500 άνθρωποι από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου που αποκλείστηκαν από πτήσεις. Πρόκειται για συνολικά 1700 περιπτώσεις, ή για μιαν αύξηση του 26% σε σχέση με το 2017».

 

«Τα μέτρα που ελήφθησαν έγιναν επί τη βάσει διμερών συμφωνιών με την Ελλάδα για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών γερμανών αστυνομικών συνδέσμων», αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Οι πρόσφυγες κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν κλεμμένα, χαμένα ή για αλλοδαπούς από χώρες της ζώνης Σένγκεν σε συνδυασμό με σχετικές άδειες παραμονής».

 

Νωρίτερα, η τουρκική Daily Sabah έκανε λόγο για φήμες ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τον Έβρο, ενώ όπως σημειώνει, μόνο χθες οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν 950 παράνομους μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

 

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν χτες 950 παράνομους μετανάστες κοντά στην Ανδριανούπολη, πριν περάσουν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες είχαν λάβει την Πέμπτη το βράδυ μήνυμα στα μέσα κοινωνικά δικτύωση ότι η Τουρκία θα τους επέτρεπε να διασχίσουν τα σύνορα.

 

Λόγω της απόρριψης, οι δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας κοντά στα σύνορα για να αποτρέψουν την εισροή μεταναστών.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.