Συνάντηση ευρωπαίων εθνολαϊκιστών στο Μιλάνο

Από το μανιφέστο των εθνολαϊκιστών της Ευρώπης, το οποίο διοργανώθηκε από το Ματέο Σαλβίνι ενόψει ευρωεκλογών, απουσιάζουν η Μαρίν Λε Πεν και ο Βίκτορ Όρμπαν. Παρόντες εκπρόσωποι της «Εναλλακτικής για την Γερμανία».

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, πολλές από τις προσδοκίες του Σαλβίνι αναφορικά με τη συνάντηση όμως διαψεύδονται: στη σημερινή πρωτοβουλία δεν είναι παρούσα η Μαρίν Λε Πεν, αλλά ούτε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο παρόλα αυτά γνωστοποίησε ότι στηρίζει το Σαλβίνι. Μάλιστα, τρεις ημέρες πριν, Σαλβίνι και Λε Πεν είχαν μία σύντομη συνάντηση στο Παρίσι.

 

Στην Ιταλία αποφάσισαν τελικά να έρθουν μόνο εκπρόσωποι του λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», καθώς και δυο ακροδεξιών κομμάτων από την Δανία και την Φινλανδία. «Κανένας δεν αρνήθηκε την πρόσκλησή μας. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών», επιμένουν από την Λέγκα.

 

O Σαλβίνι με την κίνησή του αυτή υπογραμμίζει ότι τα κύρια σημεία της προεκλογικής εκστρατείας είναι η προστασία των εσωτερικών συνόρων, το «όχι» στους μετανάστες, καθώς επίσης και η αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής των Βρυξελλών.

 

«Μας ενδιαφέρουν οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης και η εθνική μας ταυτότητα, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί», δηλώνει ο ιταλός υπουργός εσωτερικών. Επιπλέον τονίζει ότι «οι διάφορες χώρες στην μελλοντική Ευρώπη πρέπει να υπολογίζονται περισσότερο» διότι «η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια ανατροπή».

 

Απέτυχαν οι προσπάθειες για έναν κοινό υποψήφιο;

 

Πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι το σχέδιο για έναν κοινό υποψήφιο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε. Ο λόγος υποστηρίζουν ότι οφείλεται στα ακροδεξιά κόμματα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για μια ενιαία πορεία.

 

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών πρέπει να αντιμετωπίσει και την αρνητική στάση των κυβερνητικών του συμμάχων: τα Πέντε Αστέρια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνουν ανοικτά ότι τα κόμματα της άκρας δεξιάς εργάζονται για το συμφέρον της Ιταλίας, αλλά το ζημιώνουν. «Αρκεί να δούμε τα όσα συμβαίνουν με τις επανεγκαταστάσεις των μεταναστών και προσφύγων. Οι πολιτικές αυτές δυνάμεις συνεχίζουν να τις μπλοκάρουν», είπε ο Ντι Μάιο.

 

Οι ευρωπαίοι εθνικιστές πάντως πριν από τις εκλογές του Μαΐου ετοιμάζουν τουλάχιστον άλλες δυο κοινές πρωτοβουλίες, μια από τις οποίες θα γίνει και πάλι στο Μιλάνο. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στην πρόθεση ψήφου η Λέγκα πλέον ξεπερνά το 35%.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και κυπριακού τουρισμού

FedHATTA: Συνάντηση για στρατηγική προώθηση του ελληνικού και…

Με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.