Μπαρνιέ για Brexit: Προτεραιότητα η ενιαία αγορά και η ειρήνη στην Ιρλανδία

Μηνύματα στο Λονδίνο με αποδέκτες και στο Δουβλίνο απηύθυνε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, λέγοντας πως στο ενδεχόμενο άτακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου οι Βρυξέλλες δεν θα συζητήσουν τίποτα με το Λονδίνο μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για την Ιρλανδία και τη διακίνηση προσώπων.

 

Τυχόν άτακτο Brexit έχει θορυβήσει την Ιρλανδία, δεδομένου αφενός ότι η Βρετανία αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της χώρας και αφετέρου λόγω των φόβων για αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

 

Η Ε.Ε. είναι έτοιμη για διευκρινίσεις στο κείμενο της πολιτικής συμφωνίας που συνοδεύει το βασικό κείμενο της συμφωνίας αποχώρησης, ανέφερε ο Μ. Μπαρνιέ, προσθέτοντας πως προτεραιότητα για τις Βρυξέλλες συνιστούν η προστασία της ενιαίας αγοράς και της ειρήνης στην Ιρλανδία.

 

Στο μεταξύ στο Λονδίνο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε πως επιδιώκεται η επίτευξη συμφωνίας με τους Εργατικούς το συντομότερο δυνατό και πως η πρωθυπουργός θα έχει τις επόμενες ώρες επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.