Επιδότηση δόσης έως 50% για «κόκκινα» δάνεια

Για την πρώτη κατοικία

 

Από 20% έως 50% για τα στεγαστικά δάνεια και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια θα κυμαίνεται η επιδότηση της δόσης για τα «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία από το Δημόσιο.

 

Το ύψος του εισοδήματος του δανειολήπτη και τα μέλη που απαρτίζουν το νοικοκυριό, αποτελούν τα βασικά κριτήρια τα οποία συνδυαστικά θα οδηγούν στον καθορισμό του ύψους της επιδότησης των δανειοληπτών, που θα υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας.

 

Το ανώτατο εισοδηματικό όριο για επιχορήγηση δόσης είναι τα 36.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (για πολυπρόσωπο νοικοκυριό με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη).

 

Σημειώνεται πως η χορήγηση της επιδότηση της δόσης δίνεται μόνο εφόσον ο οφειλέτης είναι επιλέξιμος για υπαγωγή στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδέχθηκε τη συναινετική ρύθμιση που πρότειναν οι πιστωτές για όλες τις οφειλές που είναι επιδεκτικές ρύθμισης, ή πέτυχε τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών και πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

 

Όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που παραθέτει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις, ο δικαιούχους θα πρέπει -για όσον καιρό λαμβάνει την επιδότηση- να υποβάλει κάθε χρόνο δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αλλά και να δηλώνει τις όποιες αλλαγές σε στοιχεία που μπορεί να επηρεάζουν την επιδότηση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας.

 

Παράλληλα, θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για κατ' οίκον έλεγχο από αρμόδιους υπαλλήλους, προκειμένου να επαληθευθεί η σύνθεση του νοικοκυριού.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.