Deal News Online

Σκλαβενίτης: Με όχημα την Mart στην ψηφιακή εποχή

Η εξαγορά της «Μαρινόπουλος» αποτέλεσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό στοίχημα της εποχής, ωστόσο ο Σκλαβενίτης» δεν δίστασε να κάνει το μεγάλο βήμα, ένα βήμα το οποίο θα τον αναδείκνυε σε ηγέτη στον χώρο των υπεραγορών, σε μία περίοδο που ο κλάδος βρισκόταν σε καθεστώς αβεβαιότητας.

 

Μετά το project «Μαρινόπουλος» ο «Σκλαβενίτης» ετοιμάζεται για το επόμενο επιχειρηματικό του άλμα αυτό των e-αγορών αποκλειστικά για επιχειρήσεις.

 

Οι e-αγορές


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2Β2 από την The Mart , του Ομίλου Σκλαβενίτη.

 

To νέο e-shop για επαγγελματίες θα περιλαμβάνει 40.000 κωδικούς και θα απευθύνεται σε επαγγελματίες των χώρων των ξενοδοχείων, της εστίασης, του catering.

 

Είναι ίσως στο DNA της εταιρείας να πρωτοπορεί. Άλλωστε το μακρινό 1967 ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών «delivery» στην Ελλάδα, την «ΤΗΛΕΞΥΠ». Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της και η διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας σε τιμές χονδρικής την εδραίωσαν. Σε πολύ σύντομο διάστημα, η εταιρία δέχεται παραγγελίες σχεδόν από κάθε γωνιά της Αττικής.

 

Η επιτυχία της ΤΗΛΕΞΥΠ ώθησε τους τρεις επιχειρηματίες σε ακόμη μια κίνηση σταθμό. Το 1969 δημιούργησαν το πρώτο κατάστημα λιανικής. Και το 1971 άνοιξαν στη λεωφόρο Κηφισού, στο Περιστέρι, το πρώτο σούπερ μάρκετ, όπου σήμερα βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

 

Αύξηση στο λιανεμπόριο


Με το δεξί μπήκε η χρονιά για την αγορά των σούπερ μάρκετ καθώς σύμφωνα με την μέτρηση της IRI το οργανωμένο λιανεμπόριο «τρέχει» με αύξηση 6,1% το πρώτο δίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018.

 

Όλες οι κατηγορίες σούπερ μάρκετ κινήθηκαν ανοδικά ενώ η μόνη κατηγορία που παρουσιάζει διψήφια ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι είναι αυτή των υπερμάρκετ.

 

Το τελευταίο οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην πλήρη ενεργοποίηση του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος που έχει περάσει στην Σκλαβενίτης.

 

Ήταν το πλέον δύσκολο κομμάτι στην μετάβαση στην νέα εποχή καθώς ακόμη στις αρχές του 2018 τα καταστήματα αυτά λόγω μεγέθους δεν ήταν έτοιμα στο 100% να υποδεχθούν τους καταναλωτές. Δεν είχαν το πλήθος των προϊόντων αλλά και τις επιλογές που είχε συνηθίσει ο καταναλωτής να συναντάει στα καταστήματα αυτά τις καλές ημέρες που τα καταστήματα αυτά ήταν Μαρινόπουλος.

 

H Σκλαβενίτης τον τελευταίο χρόνο τα ανακαίνισε πλήρως και τα έφερε στα δεδομένα που λειτουργούν τα δικά της υπερμάρκετ. Στα περισσότερα από αυτά δημιούργησε παιδότοπους αλλά και εστιατόρια ενώ στο κατάστημα στο Avenue δοκιμάζει και την πρώτη της συνεργασία με τον «Γαστρονόμο» δημιουργώντας το πρώτο κατάστημα με επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα.


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.