Κόσμος

Τίρανα: Ανταλλαγή πυρών με έναν νεκρό σε ληστεία σε αεροπλάνο

Αλβανοί αστυνομικοί σκότωσαν ένας από τους ενόπλους που εισέβαλαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα αεροσκάφος.

 

Οι ένοπλοι μασκοφόροι ληστές μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική, έκλεψαν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να σκοτωθεί.

 

Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο, που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βιέννη, είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και στολές παραλλαγής μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν επιβάτες και πλήρωμα να πέσουν στο πάτωμα.

 

«Οι δράστες αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης σε έναν δευτερεύοντα δρόμο κι ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του» ανέφερε η αστυνομία.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αυτός βρέθηκε να έχει επάνω του ένα όπλο, μια χειροβομβίδα και γεμιστήρες με σφαίρες.

 

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με την υποστήριξη ελικοπτέρου, καταδιώκουν τουλάχιστον τρεις συνεργούς του που διαφεύγουν.

 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως άλλες πηγές ανέφεραν ότι η λεία μπορεί να είναι πενταπλάσια.

 

Οι αποστολές χρημάτων στο εξωτερικό από το διεθνές αεροδρόμιο Ρίνας έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών και άλλες φορές - μία μέσα στο αεροδρόμιο κι άλλες δύο στον οδικό άξονα που οδηγεί σε αυτό. Από την τελευταία ληστεία η αστυνομία ανέκτησε ένα μέρος του ποσού, το οποίο οι δράστες είχαν κρύψει μέσα σε χύτρες ταχύτητας.

 

 

 


επιστροφή στην αρχή