Αναβαθμίζονται με 20 εκατ. οι κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Μέσω ΕΣΠΑ θα διατεθεί το ποσό

 

Αναβαθμίζονται με 20 εκατ. οι κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με χρήματα που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. 

 

Σύμφωνα με την απόφαση -που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και υπογράφει η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα- θα διατεθούν, μέσω του ΕΣΠΑ, 20 εκατ. ευρώ «στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας για τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένους υποδοχείς με στόχο αφ' ενός την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με υποστηρικτικές για τη λειτουργία τους υποδομές, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη δημιουργία αλυσίδων αξίας και οικονομιών κλίμακας, αφ' ετέρου την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της εφαρμογής του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού».

 

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. (ΟΚΑA ΑΕ) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΚΑΘ ΑΕ) αποτελούν Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) και εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Σήμερα περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις αναπτύσσουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους στις εγκαταστάσεις που διαθέτουν οι δύο εταιρείες σε όλη την εθνική επικράτεια και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους αποτελεί γι' αυτές βασική προτεραιότητα.

 

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΚΑΑ και την ΚΑΘ. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση ‪http://logon.ops.gr/ από τις 4 Απριλίου έως τις ‪30 Ιουνίου. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων ορίζεται η ‪31η Δεκεμβρίου του 2023.

 

Επιλέξιμε δαπάνες


1. Κτίρια, εγκαταστάσεις: ανέγερση νέων ή και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των υποδομών από ΑμεΑ, την ενεργειακή αναβάθμισή τους, υποδομές σύνδεσης με οδικούς και τυχόν σιδηροδρομικούς άξονες, κ.α.

 

2. Μηχανήματα - Εξοπλισμός: κύριος και βοηθητικός μηχανολογικός εξοπλισμός και ειδικών εγκαταστάσεων στους χώρους λειτουργίας, συστήματα αυτοματοποίησης διαδικασιών, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, εξοπλισμός ΤΠΕ απαραίτητος για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και την εξυπηρέτηση των στεγασμένων επιχειρήσεων κ.α.

 

3. Εξειδικευμένα λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού: ηλεκτρονική παρακολούθηση και διαχείριση των υποδομών, διαχείριση πιστώσεων (credit control management) ή/ και ηλεκτρονικών πληρωμών, ηλεκτρονική τιμολόγηση, διαχείριση αποθηκευτικών χώρων, διαχείρισης κυκλοφορίας, διαχείρισης της πρόσβασης στους χώρους του ΟΚΑΑ, ποιοτικό έλεγχο των διαδικασιών, ανάπτυξη δραστηριοτήτων e-business και e-marketing κ.α.

 

4. Πιστοποίηση συστημάτων: Πιστοποίηση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και υγιεινής και ασφάλειας για τις δραστηριότητές τους.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.