Εταιρίες και ΜΚΟ που ξεχώρισαν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Sustainable Development Champions

 

Κέρδος και επιχειρηματική δράση στην αρένα των προκλήσεων για κάθε επιχείρηση, αλλά παράλληλα ευαισθησία και επιστροφή στις αξίες. Αυτή είναι η βάση την οποία προωθεί το Πρόγραμμα Sustainable Development Champions για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ελληνικές εταιρείες, αλλά και ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και κατάφεραν να ξεχωρίσουν βραβεύτηκαν για την συμμετοχή, αλλά και την προσφορά τους.

 

Ειδικότερα, η δράση και η πρωτοπορία που έχουν επιδείξει ελληνικές εταιρείες και ΜΚΟ στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, έκαναν μια μεγάλη στροφή στην αξία στην κοινωνία, τους εργαζομένους και το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα επέδειξαν την ευαισθησία τους για παγκόσμια θέματα, όπως είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ην.Εθνών.

 

Την ευαισθησία τους αυτή την εκδήλωσαν μέσα από τη συμμετοχή τους στην Πρωτοβουλία Sustainable Development Goals Champions του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας των 2 αυτών φορέων με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2018 με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDGs).

 

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων επιχειρήσεων, οργανισμών και ΜΚΟ που συμμετείχαν στην Πρωτοβουλία υποβάλλοντας τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποίησαν σε σχέση με τους Βιώσιμους Στόχους. Η Πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI), την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα καθώς και το insider.gr.

Οι εταιρείες που κατέκτησαν τον τίτλο των Champions για τους τομείς της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και των Εργαζομένων είναι η Odyssea Organization για το Astrolab Academy, η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων για την «Εβδομάδα Εθελοντισμού Εργαζομένων κεντρικών γραφείων Αθήνας, εργοστασίου Λάρισας και γραφείων Θεσσαλονίκης», το Ξενοδοχείο NJV Athens για «Συμμετοχή ως Μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού», τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη για το Πρόγραμμα «Μαθητές - Ηγέτες του Κόσμου, πολίτες του αύριο» και τα Ξενοδοχεία Μεγ.Βρετανία & King George για «Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή ενέργειας και ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα ανακύκλωσης οργανικών-ανόργανων υλικών».

 

Οι πέντε Champions παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν στο πρόσφατο Annual Sustainability Summit που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Παλιό Χρηματιστήριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.