ΓΣΕΕ: Αναμένεται αίτημα για διορισμό προσωρινή διοίκησης

Το διορισμό προσωρινής Διοίκησης στη ΓΣΕΕ, αναμένεται να ζητήσουν πιθανότατα ακόμη και αύριο Πέμπτη, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ή ακόμη και μέλη της οργάνωσης, που έχουν έννομο συμφέρον, είτε προέρχονται από την πλευρά της πλειοψηφίας, είτε του ΠΑΜΕ. Η θητεία της σημερινής Διοίκησης εκπνέει αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και στόχος είναι έως την Παρασκευή, τα δικαστήρια να εκδώσουν προσωρινή διαταγή διορισμού προσωρινής διοίκησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις που συμμετέχουν σήμερα στην πλειοψηφία της Διοίκησης θα επιδιώξουν να εκπροσωπηθούν στο προσωρινό διορισμένο σχήμα, το οποίο θα έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την διεξαγωγή νέου Εκλογικού Συνεδρίου.

 

Τα μέλη της διορισμένης Διοίκησης, η διάρκεια της θητείας της αλλά και οι αρμοδιότητές της θα καθοριστούν από το δικαστήριο. Στόχος όμως της πλειοψηφίας είναι η θητεία να μην ξεπερνά τους 3 ή το πολύ τους 6 μήνες, με σκοπό την διεξαγωγή του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στην Ρόδο. Παράλληλα βέβαια, θα ζητηθεί από τη δικαιοσύνη, στις αρμοδιότητες της διορισμένης Διοίκησης να συμπεριληφθεί και η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να μην βρεθεί στον αέρα το επίδομα γάμου.

 

Να σημειωθεί ότι η ισχύουσα Σύμβαση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και τα θεσμικά ζητήματα που περιλαμβάνει κινδυνεύουν με κατάργηση λόγω λήξης και της μετενέργειας.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στην Καλαμάτα. αλλά κυρίως στη Ρόδο, με την «επιχειρησιακή εισβολή» του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο ακόμη και από υπόγεια στοά, βαρύτατες ευθύνες έχουν η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, οι δυνάμεις της οποίας δεν δέχτηκαν – σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους – παρά την επέμβαση εισαγγελέα να εκκενώσουν το ξενοδοχείο από τα μέλη του ΠΑΜΕ που δεν ήταν σύνεδροι, αλλά και η κυβέρνηση που διάκειται εχθρικά προς τα συνδικάτα.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.