Οικονομία

ΓΣΕΕ: Αναμένεται αίτημα για διορισμό προσωρινή διοίκησης

Το διορισμό προσωρινής Διοίκησης στη ΓΣΕΕ, αναμένεται να ζητήσουν πιθανότατα ακόμη και αύριο Πέμπτη, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ή ακόμη και μέλη της οργάνωσης, που έχουν έννομο συμφέρον, είτε προέρχονται από την πλευρά της πλειοψηφίας, είτε του ΠΑΜΕ. Η θητεία της σημερινής Διοίκησης εκπνέει αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και στόχος είναι έως την Παρασκευή, τα δικαστήρια να εκδώσουν προσωρινή διαταγή διορισμού προσωρινής διοίκησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις που συμμετέχουν σήμερα στην πλειοψηφία της Διοίκησης θα επιδιώξουν να εκπροσωπηθούν στο προσωρινό διορισμένο σχήμα, το οποίο θα έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την διεξαγωγή νέου Εκλογικού Συνεδρίου.

 

Τα μέλη της διορισμένης Διοίκησης, η διάρκεια της θητείας της αλλά και οι αρμοδιότητές της θα καθοριστούν από το δικαστήριο. Στόχος όμως της πλειοψηφίας είναι η θητεία να μην ξεπερνά τους 3 ή το πολύ τους 6 μήνες, με σκοπό την διεξαγωγή του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στην Ρόδο. Παράλληλα βέβαια, θα ζητηθεί από τη δικαιοσύνη, στις αρμοδιότητες της διορισμένης Διοίκησης να συμπεριληφθεί και η υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να μην βρεθεί στον αέρα το επίδομα γάμου.

 

Να σημειωθεί ότι η ισχύουσα Σύμβαση έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και τα θεσμικά ζητήματα που περιλαμβάνει κινδυνεύουν με κατάργηση λόγω λήξης και της μετενέργειας.

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στην Καλαμάτα. αλλά κυρίως στη Ρόδο, με την «επιχειρησιακή εισβολή» του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο ακόμη και από υπόγεια στοά, βαρύτατες ευθύνες έχουν η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, οι δυνάμεις της οποίας δεν δέχτηκαν – σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους – παρά την επέμβαση εισαγγελέα να εκκενώσουν το ξενοδοχείο από τα μέλη του ΠΑΜΕ που δεν ήταν σύνεδροι, αλλά και η κυβέρνηση που διάκειται εχθρικά προς τα συνδικάτα.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή