Απειλές Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: «Θα πάρουμε κι άλλους S-400 από Ρωσία»

Νέα προειδοποίηση

 

Η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει και άλλους S-400 από τη Ρωσία, αν δεν καταφέρει να αγοράσει το αμερικανικό Patriot, προειδοποίησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι ρωσικής κατασκευής S-400 δεν έχουν πρόβλημα συμβατότητας με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

 

Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον σχετικά με την πρότασή της για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

 

«Η αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί»


Ο Τούρκος υπουργός τόνισε ακόμη ότι ξεκαθάρισε σε Αμερικανούς αξιωματούχους στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ πως η συμφωνία για την αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί κι ισχυρίστηκε ότι είναι παράλογο να αμφισβητείται η συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της συμφωνίας με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος αεροπορικής άμυνας «ειδικά όταν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ [εννοώντας προφανώς την Ελλάδα] διαθέτουν ρωσικούς πυραύλους S-300 και αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ιδιότητά τους ως κράτη - μέλη της Συμμαχίας".

 

Παράλληλα o Tσαβούσογλου διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσει να παραλάβει τα μαχητικά stealth F-35 από τις ΗΠΑ η Άγκυρα θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές, αγοράζοντας μαχητικά επόμενης γενιάς από άλλη πηγή, μέχρι να είναι σε θέση να κατασκευάσει δικά της.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.