Επίσκεψη των Lloyd's στη Ρεβυθούσα

Τις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Lloyd's Foundation & Lloyd's Register και στελέχη της θυγατρικής του οργανισμού στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές του σταθμού ΥΦΑ στην ευρύτερη περιοχή, ο στρατηγικός του ρόλος στην ασφάλεια εφοδιασμού οι προδιαγραφές ασφάλειας του σταθμού, καθώς και η τρέχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών για την ασφαλή προσέγγιση και τον ελλιμενισμό πλοίων μεταφοράς LNG κατηγορίας Q-max και Q-flex, στον αναβαθμισμένο προβλήτα του νησιού.

 

Αναφορά έγινε και στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II (PMII), στο οποίο οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά, έχοντας ως στόχο την υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου. Ο ΔΕΣΦΑ, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Ρεβυθούσας στο PMII, η οποία αποτελεί τον πρώτο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού δορυφορικών εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας, αλλά και στο ρόλο του στον τεχνικό συντονισμό του προγράμματος, που αποκτήθηκε λόγω της εμπειρίας του ΔΕΣΦΑ στη διαχείριση αντίστοιχων υποδομών.

 

Η Lloyd's Register επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τις μελέτες εκτίμησης κινδύνου που διεξάγει ο οργανισμός στο πλαίσιο του PMII και αφορούν στην ασφάλεια των λιμενικών υποδομών ΥΦΑ μικρής κλίμακας.

 

Τις αντιπροσωπείες της Lloyd's υποδέχθηκε ο CEO του ΔΕΣΦΑ, κ. N. Battilana, παρουσία του κ. F. Kalligas, Μέλους του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ & Country Manager της Εnagas στην Ελλάδα, του κ. Δ. Καρδοματέα, Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης και Οικονομικών Υπηρεσιών, του κ. Ι. Φλωρεντίν, Διευθυντή Εταιρικής Ανάπτυξης και του κ. Ι. Καραγιάννη, Διευθυντή ΥΦΑ.


protoselida

World Business

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Tο 2020 θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο η Airbnb

Εντός του 2020 πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων Airbnb, σύμφωνα με...

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.