Επίσκεψη των Lloyd's στη Ρεβυθούσα

Τις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Lloyd's Foundation & Lloyd's Register και στελέχη της θυγατρικής του οργανισμού στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν οι προοπτικές του σταθμού ΥΦΑ στην ευρύτερη περιοχή, ο στρατηγικός του ρόλος στην ασφάλεια εφοδιασμού οι προδιαγραφές ασφάλειας του σταθμού, καθώς και η τρέχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών για την ασφαλή προσέγγιση και τον ελλιμενισμό πλοίων μεταφοράς LNG κατηγορίας Q-max και Q-flex, στον αναβαθμισμένο προβλήτα του νησιού.

 

Αναφορά έγινε και στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II (PMII), στο οποίο οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά, έχοντας ως στόχο την υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου. Ο ΔΕΣΦΑ, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Ρεβυθούσας στο PMII, η οποία αποτελεί τον πρώτο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού δορυφορικών εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας, αλλά και στο ρόλο του στον τεχνικό συντονισμό του προγράμματος, που αποκτήθηκε λόγω της εμπειρίας του ΔΕΣΦΑ στη διαχείριση αντίστοιχων υποδομών.

 

Η Lloyd's Register επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τις μελέτες εκτίμησης κινδύνου που διεξάγει ο οργανισμός στο πλαίσιο του PMII και αφορούν στην ασφάλεια των λιμενικών υποδομών ΥΦΑ μικρής κλίμακας.

 

Τις αντιπροσωπείες της Lloyd's υποδέχθηκε ο CEO του ΔΕΣΦΑ, κ. N. Battilana, παρουσία του κ. F. Kalligas, Μέλους του Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ & Country Manager της Εnagas στην Ελλάδα, του κ. Δ. Καρδοματέα, Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης και Οικονομικών Υπηρεσιών, του κ. Ι. Φλωρεντίν, Διευθυντή Εταιρικής Ανάπτυξης και του κ. Ι. Καραγιάννη, Διευθυντή ΥΦΑ.


protoselida

Media

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

Με το δεξί μπήκε το Mega χθες στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της, καθώς κατέκτησε την...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.