Χανιά: Συνέδριο “Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης” το 2020

Τα Χανιά επιλέχθηκαν για το 2020 ως τόπος φιλοξενίας και διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο έχει ως κύριο στόχο την προβολή και προώθηση νέων τεχνολογιών και της παράδοσης, την τουριστική και την πολιτισμική συνένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος. Για την ανωτέρω δράση, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, συμπράττουν μέσω προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Εταιρία Ανάπτυξης Χανίων.

 

Το διεθνές συμβουλευτικό forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ένα εξαιρετικής σημασίας forumπου αφορά περισσότερα από 55 κράτη μέλη του ΣτΕ και προωθεί πολιτικές σχετικά με την πολιτιστική ανάπτυξη και τον πολιτιστικό τουρισμό σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό, Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο. Η διεξαγωγή του εν λόγω forum στα Χανιά αποτελεί σημαντικότατη πρόκριση της πόλης των Χανίων, της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας όσον αφορά στην τουριστική τους προβολή και όχι μόνο.

 

Επιπλέον στοχεύει στην ανταλλαγή απόψεων και στον διάλογο μεταξύ των μελών των Πολιτιστικών Διαδρομών, μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυβερνητικών εκπροσώπων, επίσημων φορέων, επιστημόνων και ειδικών σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην παρουσίαση των δράσεων και των πρωτοβουλιών των Πολιτιστικών Διαδρομών, στη γνωριμία με νέες Πολιτιστικές Διαδρομές και στην ανταλλαγή εμπειριών με εκπροσώπους εδραιωμένων Πολιτιστικών Διαδρομών.

 

Την ίδια στιγμή, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη των Χανίων, την πολιτιστική της ταυτότητα και κληρονομιά, το ιδιαίτερο παρελθόν της και το ακμάζον μέλλον της.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.