Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο δήμος Θεσσαλονίκης

"Πρωταθλητής" στην ανακύκλωση σε ολόκληρη τη χώρα αναδεικνύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς έχει καταφέρει να ανακυκλώνει το 22% των αποβλήτων που παράγει. Το παραπάνω τονίστηκε στη διάρκεια των εγκαινίων του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται από τον κεντρικό δήμο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO, παρουσία εκατοντάδων μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα συνεχιστεί από τη διοίκηση που θα αναδειχθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

"Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση" είπε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας πως στις δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 3.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν για τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, συμπλήρωσε πως το 2018 η Θεσσαλονίκη μείωσε κατά 2% το ποσοστό των υλικών που θάβονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. "Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση στην πόλη είναι στο 22%. Ποσοστό μικρό για την Ευρώπη, ποσοστό πρωταθλητή για την Ελλάδα. Σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης, εκτρέπουμε πάνω από 20.000 τόνους υλικό, σε ετήσια βάση, από τους χώρους υγειονομικής ταφήςαπορριμμάτων" τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Στον δήμο Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί και το πρώτο πράσινο σημείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

 

Στη διάρκεια των εγκαινίων έδωσαν το "παρών" οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και Πολιτισμού, 'Ελλη Χρυσίδου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τσιτσιπάς: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές...

Τεχνολογία

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Νέα οικονομική απάτη μέσω e-mail

Για μια νέα μορφή απάτης, που εμφανίσθηκε το τελευταίο χρόνικό διάστημα ειδοποιεί τους χρήστες ηλεκτρονικών...

Υγεία & Διατροφή

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί  κατά του ντόπινγκ

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα…

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί και κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό....

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.