Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο δήμος Θεσσαλονίκης

"Πρωταθλητής" στην ανακύκλωση σε ολόκληρη τη χώρα αναδεικνύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς έχει καταφέρει να ανακυκλώνει το 22% των αποβλήτων που παράγει. Το παραπάνω τονίστηκε στη διάρκεια των εγκαινίων του 5ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται από τον κεντρικό δήμο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - HELEXPO, παρουσία εκατοντάδων μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα συνεχιστεί από τη διοίκηση που θα αναδειχθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

"Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση" είπε ο κ.Παππάς, προσθέτοντας πως στις δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν περίπου 3.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν για τον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, συμπλήρωσε πως το 2018 η Θεσσαλονίκη μείωσε κατά 2% το ποσοστό των υλικών που θάβονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. "Αυτή τη στιγμή η ανακύκλωση στην πόλη είναι στο 22%. Ποσοστό μικρό για την Ευρώπη, ποσοστό πρωταθλητή για την Ελλάδα. Σε επίπεδο δήμου Θεσσαλονίκης, εκτρέπουμε πάνω από 20.000 τόνους υλικό, σε ετήσια βάση, από τους χώρους υγειονομικής ταφήςαπορριμμάτων" τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Στον δήμο Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί και το πρώτο πράσινο σημείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

 

Στη διάρκεια των εγκαινίων έδωσαν το "παρών" οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και Πολιτισμού, 'Ελλη Χρυσίδου.


protoselida

World Business

 Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit;

Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit; …

Πολλοί Eυρωπαίοι σχολιάζουν ότι η Mεγάλη Bρετανία έχει υιοθετήσει, σε ό,τι αφορά το Brexit, συμπεριφορά......

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Αθλητικά

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Αποθεωτικά λόγια για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ επεφύλασσε ο Θοδωρής...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.