Ροτ: Η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να βασίζεται πάνω μας

Η ενημέρωση της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας για την κατάσταση στην Βόρεια Μακεδονία μετά την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, καθώς και η προώθηση του αιτήματος για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν το αντικείμενο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησαν χθες στο Βερολίνο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Οι δύο αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος κατόπιν, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι «η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να βασίζεται πάνω μας στον απαιτητικό δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση - αξίζει τον κόπο», για να προσθέσει: «Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι φίλοι θα είναι πάντα φίλοι». Ο κ. Ντιμιτρόφ από την πλευρά του χαρακτήρισε τον κ. Ροτ «τεράστιο φίλο» της Βόρειας Μακεδονίας και τον ευχαρίστησε θερμά για την «προσωπική του συμβολή στην επιτυχία» της.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κ.κ. Οσμάνι και Ντιμιτρόφ ενημέρωσαν ακόμη την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να δηλώνει ότι η χώρα του είναι ήδη καλά προετοιμασμένη για να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις σήμερα, επισημαίνοντας ότι αποτελεί ευθύνη της Βόρειας Μακεδονίας να πείσει την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της για την πρόοδό της.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.