Κλιματική αλλαγή: 1 δισ. άνθρωποι εκτεθειμένοι σε μολυσματικά κουνούπια

Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής εκθέτει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στο κίνδυνο μόλυνσης από κουνούπια που μεταφέρουν ασθένεις τα επόμενα 50 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Τα δύο πιο συνηθισμένα κουνούπια - Aedes aegypti και Aedes albopictus - φέρουν ιους όπως ο δάγκειος, ο Ζίκα και ο chikungunya, καθώς και περισσότερους από δώδεκα άλλους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερες απειλές κατά το επόμενο μισό αιώνα, αναφέρουν ερευνητές.

 

Οι Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι θα επηρεαστούν ακόμη και περιοχές με χαμηλό κίνδυνο να έχουν ένα κλίμα κατάλληλο για τα κουνούπια, επειδή οι ιοί που φέρουν είναι διαβόητοι για την υψηλή τους μεταδοτικότητα υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

 

Με τη δημιουργία ενός μοντέλου μεταβολών θερμοκρασίας ανά μήνα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιστήμονες αναλύουν τι θα συνέβαινε αν οι δύο τύποι κουνουπιών μετακινιόντουσαν καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

 

"Παρόλο που είναι δύσκολο να καταγράψουμε τους αριθμούς, γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για κάποιο χρονικό διάστημα », δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Κόλιν Κάρλσον, μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον, D.C.

 

«Με βάση αυτό που γνωρίζουμε για την κίνηση κουνουπιών από περιοχή σε περιοχή, τα 50 χρόνια είναι πολύ μεγάλος χρόνος και αναμένουμε σημαντική εξάπλωση και των δύο τύπων εντόμων, ιδιαίτερα των Aedes aegypti, που ευδοκιμούν σε αστικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

 

"Η κλίμακα των αριθμών είναι σίγουρα τρομακτική. Εάν υπάρχει μια ανθρώπινη πτυχή σε αυτό, είναι ότι ελπίζαμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα", κατέληξε.


protoselida

World Business

 Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit;

Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit; …

Πολλοί Eυρωπαίοι σχολιάζουν ότι η Mεγάλη Bρετανία έχει υιοθετήσει, σε ό,τι αφορά το Brexit, συμπεριφορά......

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Αθλητικά

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Ζαγοράκης: Το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει ονοματεπώνυμο

Αποθεωτικά λόγια για την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ επεφύλασσε ο Θοδωρής...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.