Η μείωση της παραγωγής αυξάνει τις τιμές πετρελαίου

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παίρνοντας ώθηση από τις περικοπές στην παραγωγή από πλευράς ΟΠΕΚ, αλλά και από τις αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές του Ιράν και της Βενεζουέλας.

 

Πάντως, παρά τη μεγάλη άνοδο που έχουν σημειώσει φέτος, εξακολουθούν να εκφράζονται ανησυχίες ότι μια οικονομική επιβράδυνση μπορεί πολύ γρήγορα να πλήξει την κατανάλωση.

 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ σημειώνει άνοδο κατά 0,25% ή 18 σεντς και διαπραγματεύεται στα 71,01 δολ/βαρέλι. Ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,38% ή 24 σεντς και διαμορφώνεται σε 63,82 δολ/βαρέλι.

 

«Βλέπουμε τις μέσες τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού στα 75 δολ/βαρέλι και στα 67 δολ/βαρέλι αντίστοιχα για το υπόλοιπο του έτους, ωστόσο οι κίνδυνοι είναι ασύμμετροι προς την ανοδική κίνηση», αναφέρει σε σημείωμά της η RBC Capital Markets.

 

«Τα ράλι που διοχετεύονται από γεωπολιτικούς παράγοντες ίσως πυροδοτήσουν μια κίνηση προς ή και πέραν των 80 δολ. μέσα στο καλοκαίρι», συμπληρώνει η καναδική τράπεζα.


protoselida

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για data

Αυτές είναι οι πρώτες μειώσεις στις χρεώσεις για…

Το "χορό" των μειώσεων στις χρεώσεις κινητής για data άνοιξαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έπειτα...

Τουρισμός

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Συμμετοχή ΕΟΤ στην ρώσικη “Med Travel Expo”

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Θεραπευτικής Αποκατάστασης και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.