Ψαλιδόπουλος: Ωφέλιμη για όλους η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ

Στην πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, χαρακτηρίζοντάς την ως ωφέλιμη για όλες τις πλευρές.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο στο CNN Greece κατά την Εαρινή Σύνοδο του Tαμείου ο κ. Ψαλιδόπουλος αποσαφηνίζει πως το Ταμείο έχει διαφορετικό ρόλο από ό,τι στο παρελθόν στο ελληνικό πρόγραμμα και πως οι αποφάσεις πλέον λαμβάνονται από την Ελλάδα.

 

«Λόγω της οκταέτους κρίσης ο κόσμος δεν έχει κατανοήσει πλήρως πως έχουμε βγει από τα μνημόνια και πως έχουμε πάρει το πάνω χέρι για τη λήψη αποφάσεων», αναφέρει σχετικά.

 

Ο ίδιος τονίζει πως μετά από την επιτυχημένη έκδοση του δεκαετούς ομόλογου έχει γίνει σαφές πως δάνεια που υπάρχουν με επιτόκιο κοντά στο 5% καλό θα ήταν να αντικατασταθούν από δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο. «Το να εξαγοραστούν υψηλού επιτοκίου δάνεια, όπως αυτά του Ταμείου είναι μια κατάσταση win win, κέρδος για όλες τις πλευρές», σημειώνει σχετικά.

 

Για τις επισημάνσεις του ΔΝΤ για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ψαλιδόπουλος υπογραμμίζει πως το διεθνές περιβάλλον είναι «αβέβαιο» και πως «οι ρυθμοί ανάπτυξης μάλλον λαχανιάζουν». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», καθώς τα πράγματα δεν ήταν τόσο «ρόδινα», όσο θεωρούσαμε προ οκταμήνου.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον τραγικό θάνατο του διακεκριμένου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα,...

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Για "τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω" κάνει λόγο ...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.